Tänak ja Järveoja: meie mõtted on inimestega, keda need kohutavad põlengud mõjutavad

Postimees Sport
Copy
Ott Tänak ja Martin Järveoja.
Ott Tänak ja Martin Järveoja. Foto: Lavadinho/imago/PanoramiC

Kuigi Austraalia ralli ärajäämine tähendab, et Hyundai on meeskondlikus arvestuses uus maailmameister, arvab Toyota pealik Tommi Mäkinen, et korraldajad tegid õige otsuse.

Kui mullu tuli meeskondlikus arvestuses maailmameistriks Toyota, edestades Hyundaid 27 punktiga, siis tänavu oli Hyundai edu enne hooaja kulminatsiooni 18 silma. Kuid Austraalia idarannik on ulatuslike metsapõlengute küüsis, mis tähendab, et ralli jääb ära. Hyundai tuli esimest korda maailmameistriks.

«Ralli ärajätmine oli õige otsus, toetame seda täielikult. Muidugi tuli meeskond Austraaliasse eesmärgiga heidelda maailmameistritiitli nimel, aga selles kohutavas olukorras me pole selle peale mõelnud,» lausus Mäkinen Toyota pressiteate vahendusel.

Tiimipealik jätkas: «Meie mõtted on olnud nende inimestega, keda see juhtunu on mõjutanud, sest nemad on palju olulisemad kui ralli. Me ei soovinud, et nii juhtub. Tahame olukorrale omal moel kaasa aidata ja loodame, et inimesed saavad võimalikult ruttu jälle normaalellu pöörduda.»

Eesti rallisõitja Ott Tänak lisas sotsiaalmeedias: «Minu mõtted on kõigi kannatanute, nende lähedaste ja Uus-Lõuna-Walesi inimestega, keda need kohutavad põlengud mõjutavad. 

Kuna minu isa on tuletõrjuja, siis tean, kui ohtlik ja keeruline on nende töö. Soovin avaldada sügavat lugupidamist tuletõrjujatele ja vabatahtlikele, kes meid kaitsevad ja turvavad. Seepärast otsustasin teha annetuse Uus-Lõuna-Walesi maaelu tuletõrjeteenistusele. Loodan, et see katastroof saab peagi läbi.»

Martin Järveoja sõnum sotsiaalmeedias: «Austraalia ralli ärajätmine oli ainuõige otsus, meie mõtted on kõigi kannatanute, nende lähedaste ja Uus-Lõuna-Walesi elanikega, keda need põlengud mõjutavad. Sügav austus ja lugupidamine tuletõrjujatele, kes meid kõiki kaitsevad ja turvaliselt hoiavad.»

Toyota saavutas tänavusel hooajal tosin poodiumikohta: kaheks järgmiseks hooajaks Hyundaisse siirduv Tänak kerkis esikolmikusse koguni üheksa korda – Monte Carlos, Rootsis, Mehhikos, Tšiilis, Portugalis, Soomes, Saksamaal, Walesis ja Kataloonias. Kogenud soomlase Jari-Matti Latvala arvele kogunes kaks poodiumikohta ja põhjaiirlase Kris Meeke’i kontole üks poodiumikoht.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles