Pärnus asutatakse investoreid koondav ühendus

Pärnu Postimees
Copy
Pärnus loodav ühing koondab ühe mütsi alla investeerimishuvlised, kes hakkavad muuhulgas otsima kapitalile parimat kohta tootluseks.
Pärnus loodav ühing koondab ühe mütsi alla investeerimishuvlised, kes hakkavad muuhulgas otsima kapitalile parimat kohta tootluseks. Foto: Sille Annuk

Pärnus asutatakse homme Pärnu investorite liit (PIL). Kõigile investeerimishuvilistele avatud koosoleku eesmärk on korraldada liidu asutamiskoosolek ja valida esimene juhatus ning anda juhatusele volitused liidu juriidiliseks registreerimiseks, et ühing saaks tegevusega pihta hakata.

“Pärnu investorite liidu eesmärgid on esmajoones haridusliku ja teavitava iseloomuga,” selgitas liidu algatamise ideega välja tulnud Ivar Mägi. Ta viitas muu hulgas sellele, et investeerimisnõustamine on litsentsitud tegevus ja kuulub finantsinspektsiooni järelevalve alla ning seetõttu ei saa liidu tegevus keskenduda otseselt investeeringute haldamisele või investeerimisnõustamisele.

“Investorite liit saab olema platvorm, mis võimendab finants- ja investeerimisinfo levikut nende hulgas, kes on huvitatud investeerimisest ja enda kapitali produktiivsest haldamisest. Harivad loengud, ettevõtete külastused, start-up’ide juhtide ja ettevõtjate kogemuste vahetus liidu üritusel on põhjused, mis õigustavad investorite koondumist ja ühistegevust uue liiduna,” loetles Mägi.

PIL moodustatakse kasumit mittetaotleva MTÜna.

Eestis on investorid varemgi ühendustesse kogunenud. 2005. aastal loodi Eesti investorite liit, mis kustutati registrist 2012. aasta juunis, sama aasta aprillis asutati Investoriteliit.ee OÜ.  2018. aasta märtsis Tallinnas registreeritud investorite klubi tegutseb aktiivselt. 

“Viide Pärnule ei tähenda, et ainult Pärnus elavad inimesed on oodatud liituma, vaid kõigest seda, et uuel liidul on vaja segaduste vältimiseks mingit eristavat lisandust,” täpsustas Mägi, kes ei näe probleemi selles, kui investorid on mitme investeerimisega seotud liidu liikmed. “Võimalikke investeeringuid on maailmas palju ja on loomulik, et igal liidul on oma rõhuasetus või spetsiifilised kompetentsid. Investorid peavadki palju infot läbi töötama ja otsima kapitalile parimat kohta tootluseks,” täiendas Mägi.

Ühingu asutamiskoosolekule on oodatud kõik, kes on huvitatud investeerimisest ja soovivad ühiselt leida, analüüsida ja jagada investeerimisinfot.

PILi asutamiskoosolek toimub Lõuna 18 teise korruse saalis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles