Hyundai ajaloolise meistritiitlini aidanud Neuville: meeskond on tohutult kasvanud

Postimees Sport
Copy
Thierry Neuville.
Thierry Neuville. Foto: Nicolas Aguilera/AP

Hyundai autoralli maailmameistritiitlini aidanud ja sõitjate arvestuses Ott Tänaku järel teise koha saavutanud Thierry Neuville on rahul, kuidas on meeskond kuue hooajaga kasvanud.

«See on olnud meie jaoks imeline teekond ja rõõm on nüüd tõdeda, et oleme maailmameistrid,» rääkis belglane Hyundai pressiteate vahendusel.

Tegu on 2014. aastal WRC sarjaga taasühinenud Lõuna-Korea autotootja esimese meistritiitliga kõige kõrgemal tasemel. «Sel teel on olnud palju kõrghetki. Kõik võidud on olulised olnud, kuid lisaks tulemustele on meeskond kuue hooaja jooksul tohutult kasvanud,» kommenteeris Neuville, kes on nendel kõikidel hooaegadel just Hyundai meeskonda kuulunud.

Hyundai saavutas tänavusel hooajal neli etapivõitu: Korsikal, Argentiinas ja Kataloonias triumfeeris Neuville ning Sardiinias hispaanlane Dani Sordo. «Oleme suurema osa ajast hooaega juhtinud ja arvan, et see on igati teenitud tiitel. Olen näinud, kuidas Hyundai on aastatega kasvanud ja mul on hea meel, et saime esimese tiitli,» lisas Sordo omalt poolt.

Dani Sordo.
Dani Sordo. Foto: ANDREAS SOLARO/AFP

Peale Neuville’i ja Sordo kihutasid tänavusel hooajal Hyundais ka norralane Andreas Mikkelsen, prantslasest üheksakordne maailmameister Sebastien Loeb ja iirlane Craig Breen. Uuel hooajal esindavad Hyundaid Tänak, Neuville, Sordo ja Loeb.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles