Teismeliste kamp käib Vahtra loomekeskuses laamendamas

Irina Kiviselg
, ajakirjanik
Copy
Vahtra loomekeskuses on senini kõik rahulik olnud, nüüd aga pannakse keskuse uksed enamasti kinni, kui inimesi majas vähe on.
Vahtra loomekeskuses on senini kõik rahulik olnud, nüüd aga pannakse keskuse uksed enamasti kinni, kui inimesi majas vähe on. Foto: Peeter Lilleväli / Põhjarannik

Kohtla-Järve Vahtra loomekeskuse töötajad olid möödunud nädalal sunnitud korduvalt politsei välja kutsuma, kuna neljast-viiest alaealisest koosnev seltskond on võtnud moeks nende majja sisse tormata ning seal siis mööda korruseid ringi kihutades kabinettide uste taga lõhkuda ja signalisatsiooni tööle panna. Pühapäeval aga viskasid nad ka kaks kuulutuste stendi seina pealt alla.

Kohtla-Järve kultuurikeskuse allüksuseks oleva loomekeskuse töötajate sõnul toimub see kõik niivõrd kiiresti, et alaealisi huligaane pole kordagi õnnestunud kohapeal kinni pidada. Kui politsei väljakutse peale kohale jõuab, pole vandaalitsejatest seal enam jälgegi.

"Novembri algusest peale on olnud kolm säärast intsidenti," ütles Kohtla-Järve kultuurikeskuse direktor Svetlana Korotkova. "Suurt kahju alaealised huligaanid tekitanud ei ole, ent meeldivat pole siin ikkagi midagi. Kõikide meie tegevusaastate jooksul − keskus avati ligi kümme aastat tagasi − pole me millegi säärasega siin varem kokku puutunud. Kuna need vahejuhtumid on hakanud korduma, tegime me esmaspäeval politseile ametliku avalduse ning edastasime korrakaitseorganitele videokaamera salvestise."

Huligaanitsejate isikute kindlakstegemine raskusi ei valmistanud, seda enam, et loomekeskuse töötajad tundsid neist mõningate näod ära. Ida prefektuuri Kohtla-Järve piirkonnavanem Anna Tihhomirova andis teada, et vandaalitsejatest noorukite isikud on neile hästi teada.

"Politsei on nendega korduvalt kokku puutunud. Iga kord võtame me nende vanematega ühendust või anname lapsed neile üle, kuid need noored jätkavad avaliku korra rikkumist," tõdes ta. "Oleme kohaliku omavalitsuse esindajatele kevadest peale rääkinud, et nende noorukite suhtes rakendatud meetmed loodetud tulemust ei anna. Seepärast palus politsei omavalitsusel esitada dokumendid kohtusse, et saata need lapsed käitumisprobleemidega lastele mõeldud Maarjamaa hariduskolleegiumisse. Meile teadaolevalt pole kohus otsust seni teinud."

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles