Eestit ohustab segregatsioon. Otseülekanne Arhitektide Liidu konverentsilt «Eraldatud ruumid»

Claire Peinar
, Postimees TV toimetaja
Copy

Arhitektide Liit korraldab rahvusvahelise konverentsi «Eraldatud ruumid. Ruumiline segregatsioon – teadvustamata probleem.» Ürituse otseülekanne algab Postimehe veebis kell 11.

Konverentsi põhifookuses on linn ja selle ruum tervikuna. Eesti linnade planeerimises lähtutakse endiselt XX sajandi modernistlikest arusaamadest ning korratakse paljudes lääneriikides tehtud vigu, mitte ei õpita nendest.

Konverentsi peakõneleja on nimeka Prantsuse arhitektuuribüroo LAN arhitekt Maxime Enrico. Ta räägib Prantsusmaa kogemustest ja protsessidest eelkõige büroos hiljuti valminud Bordeaux Carré Lumière’i kvartali näitel ning Lormont'i Génicart'i piirkonna taaselustamise projektist, mis mõlemad olid osa Veneetsia arhitektuuribiennaali Prantsusmaa ekspositsioonist.

Lisaks esinevad Tiit Tammaru, kes tutvustab ülalmainitud üleeuroopalist uuringut  ja toob välja Eesti ühiskonna suuremad probleemid; Montserrat Pareja Eastaway (Barcelona), kelle ettekanne keskendub erinevatele elamuehituse poliitikatele ning nende sotsiaalsetele mõjudele; Paul Watt (London), kes räägib Lääne-Euroopas ning eelkõige Suurbritannias tehtud vigadest sotsiaalmajade ja nende piirkondade planeerimisel; Lara Anne Hale (Kopenhaagen), kes vaatleb tänapäeva uutest tehnoloogiatest tingitud segregatsiooni linnade, eeslinnade ja maapiirkondade vahel ja John L. Brown (Calgary), kelle ettekande fookuses on olemasoleva elamufondi kohandamine tänapäeva vananeva ühiskonna vajadustele.

Konverentsi juhatab Neeme Raud.

Konverents toimub 14. novembril kella 11-17 Kumu auditooriumis. Konverentsi töökeel on inglise keel, sünkroontõlkega eesti keelde.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles