Cirque du Soleil' asutajat kahtlustatakse Tahitil narkokuritegudes

Copy
Cirque du Soleil' asutaja Guy Laliberté.
Cirque du Soleil' asutaja Guy Laliberté. Foto: Reuters / Scanpix

Prantsuse Polüneesia ametivõimud kahtlustavad maailmakuulsa Cirque du Soleil' asutajat narkokuritegudes.

Ringhääling Polynesie 1 vahendas, et Kanada miljonär Guy Laliberté lasti vahi alt vabaks pärast seda, kui ta eile Tahiti pealinnas Papeetes kohtu ette oli astunud.

Laliberté peeti kinni teisipäeval, kahtlustatuna kanepi kasvatamises talle kuuluval Nukutepipi saarel. Täna esitati talle enne vabaks laskmist ametlik süüdistus.

Süüdimõistmisel võib ta olla silmitsi kümneaastase vangistusega. Tegelikkuses kedagi väikese koguse kasvatamise eest vangi ei saadeta, kui nad pole just korduvad rikkujad.

Tema advokaat Yves Piriou ütles ringhäälingule, et Laliberté ei teinud midagi valesti ja juhtum on tema kuulsuse tõttu ülepaisutatud.

«See juhtum on murettekitav banaalsus,» ütles Piriou AFP-le ja lisas, et kõnealune kanep oli mõeldud vaid eratarbimiseks raviotstarbel.

Laliberté ütles kohtumajast väljudes, et tema arust on süüdistused veidi naljakad.

Küsimusele, millised tema suhted Polüneesiaga tulevikus kujunevad, vastas ärimees, et peab selle üle põhjalikult mõtlema, sest kriminaalsüüdistuse esitamine pole väga külalislahke ega väga viisakas.

Tema firma Lune Rouge rõhutas, et esitatud süüdistuste seas ei ole narkokaubandus.

Kanepikasvatamine on Prantsusmaal ebaseaduslik, kuid parlament kiitis läinud kuul heaks kaheaastase katseaja ravikanepile, mis algab järgmisest aastast.

Laliberté on Nukutepipi saarele investeerinud sada miljonit eurot ja tema heaks töötab seal umbes sada inimest.

Lisaks kaunitele randadele on Nukutepipil 16 luksusvillat, kino, observatoorium ja spordiväljak. Seal asub ka maailmaklassi helistuudio, mida läinud kuul kasutas ansambli U2 laulja Bono.

Laliberté õiguslikele probleemidele eelnes oktoobris ühe saare töötaja vahistamine seoses kanepi omamisega. Uurijad leidsid tema telefonist pilte kanepikasvatusest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles