Elektritõukerataste tõttu on Helsingis haiglasse sattunud 400 inimest (1)

Copy
Elektritõukeratas. Pilt on illustratiivne.
Elektritõukeratas. Pilt on illustratiivne. Foto: Tairo Lutter / Postimees

Helsingi Töölo haiglas on alatest maist plahvatuslikult kasvanud patsientide arv, kes on sattunud elektritõukerattaga juhtunud õnnetusse. 74 viga saanud inimesest 33 on vajanud ka lõikust, ütles haigla peaarst Kaisa Virtanen.

Need numbrid on vaid jäämäe tipp kõigist elektritõukerattaõnnetustest, sest Töölö haiglasse jõuavad vaid tõsisemate ja potentsiaalselt lõikust vajavate vigastustega inimesed. Väiksemad vigastused, mis pikemat haiglaravi ei vaja, vaadatakse üle Haartmani või Malmi haiglas. Kokku sattus lõppenud hooajal Helsingis elektritõukekaga õnnetusse 400 inimest.

Virtaneni sõnul torkab silma veel üks asjaolu, see on alkohol. Umbes pooled õnnetusse sattunud inimestest olid tarvitanud alkoholi. 29 patsendi puhul oli õnnetus toimunud kesköö ja hommikul kella 4 vahel. «Paistab, et elektritõukekaid kasutatakse pärast baariskäimist kojusõiduks,» sõnas Virtanen.

Suurem osa õnnetustest on kokkupõrked ja on põhjustatud kas liigsest kiirusest, tasakaalu kaotamisest või valearvestuse tõttu. On sõidetud näiteks vastu posti või äärekivi, tehtud on liiga äkilisi manöövreid või sõidetud läbi teeaugu, aga kukkumise põhjuseks on olnud ka tõukekal kahekesi sõitmine.

Virtaneni sõnul on sügiseks olukord rahunenud. Viimane tõukerattaga kukkunud patsient toodi neile oktoobri lõpus ning tema avarii puhul oli põhjuseks libe asfalt.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles