Collegium Musicale annab nädalavahetusel kaks kontserti Poolas

Kultuuritoimetus
Copy
Collegium Musicale.
Collegium Musicale. Foto: Collegium Musicale.

Eesti tippkammerkoor Collegium Musicale annab nädalavahetusel kontserdi Varssavis festivalil Eufonie ja Eesti kultuuripäevadel Bialystokis. Varssavi kontsert on juba välja müüdud.

Festivali Eufonie kontserdi kavas tuleb ettekandele poola helilooja Pawel Lukaszewski looming, sh spetsiaalselt Collegium Musicalele kirjutatud «Popule meus» Poola esiettekanne.

Poola esiettekandena kõlavad kontserdil ka Arvo Pärdi teosed – Virgencita, Kleine Litanei, Ja ma kuulsin hääle - ning Erkki-Sven Tüüri «Rändaja õhtulaul».

Eesti kultuuripäevade kontserdi kavas on eesti heliloojate looming, sh Tõnu Kõrvitsa «Stabat Mater» ja see toimub Stanisław Moniuszko-nimelises Podlaasia ooperi- ja filharmooniakeskuses.

Tallinnas tegutseva kammerkoori Collegium Musicale asutajaks on dirigent Endrik Üksvärav. Erilise kõla ja kõrgetasemeliste esituste poolest tuntud koor avas hiljuti oma kümnenda hooaja, tähistades 20. oktoobril toimunud sünnipäevakontserdiga ühtlasi ka helilooja Erkki-Sven Tüüri 60. juubelit. Koori repertuaar ulatub renessansist kaasaega, erilise tähelepanu all on eesti heliloojate looming. Lisaks a cappella teostele esitatakse ka suurvorme.

Koor on üheksa tegevusaasta jooksul esinenud lisaks Eestis toimuvatele muusikasündmustele Itaalias, Prantsusmaal, Venemaal, Saksamaal, Tšehhis, Poolas, Soomes, Maltal, Iisraelis, Liibanonis, Kreekas, Hollandis ja Jaapanis. Kollektiividest on Collegium Musicale teinud koostööd Helsingi Barokkorkestriga, Raschér Saxophone Quartet’iga, NFM Leopoldinum Kammerorkesteriga, ERSO, TKO, barokkansambliga Barrocade jpt.

Collegium Musicale annab aastas ligikaudu 40 kontserti ning on välja andnud neli CDd. Eesti Kooriühing on tunnustanud kammerkoori kolmel korral aasta koori tiitliga, 2017. aastal võitis koor EBU rahvusvahelise koorikonkursi «Let the Peoples Sing» grand prix.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles