Jaak Allik: Reformierakond on tugevdanud valitsuse ühtsust (21)

Jaak Allik
, sotsiaaldemokraat
Copy
Mart Järviku umbusaldamine.
Mart Järviku umbusaldamine. Foto: Sander Ilvest

Nüüd teeb Jüri Ratas tõepoolest kõik, et see valitsus püsiks kasvõi neli aastat, mis Reformierakonna praeguse taktika jätkumise puhul võibki võimalikus osutuda, kirjutab sotsiaaldemokraat Jaak Allik poliitilisest olukorrast.

Hetkeks tundus, et tunneli lõpus hakkas paistma valgus. Kui maaeluminister nõudis kantsleri vallandamist ja Helmed teatasid, et Mart Järviku lahkumisel laguneb ka valitsus, tekkis lootus, et Eesti võib saada endale valitsuse, mis tõesti sooviks ka riigi ees seisvaid reaalseid probleeme lahendada. Siis aga lõi Kaja Kallas ukse pauguga kinni ning on selge, et kõik jääb endiseks.

Opositsiooniliidri süüdistus, et peaminister Jüri Ratas müüks Eesti esimesel võimalusel maha, on sõge ja seda nii inimlikus kui poliitilises plaanis. Ühtlasi tähendab see Eesti mõttelist asetamist nende Ladina-Ameerika riikide tasemele, kus võim vahetub vaid riigipöörde läbi, mille tulemusena eelmine valitseja kas antakse kohtu alla või peab riigist põgenema. Ning kahjuks võtab see avaldus ka igasuguse aktuaalsuse Mart Helme äsjaselt süüdistuselt prokuratuuri poliitilise kallutatuse suhtes.

Kommentaarid (21)
Copy
Tagasi üles