Riigikogu valimiste võitja, kes kaotas.

Praegu on isegi keeruline öelda, kas Reformierakonna juhil Kaja Kallasel üldse oli lootust pärast valimisvõitu ise valitsust teha. Oletades, et Keskerakonna esimees Jüri Ratas tahtis igal juhul peaministrina jätkata ja oli erinevalt Kallasest valmis kaasama valitsusse EKRE, siis justkui suurt lootust ei olnudki.

Kallase valimistulemus aga näitas, et hääled hakkavad talle hästi külge, lausa suurepäraselt. Pika puuga edestas ta seniseid Reformierakonna tipptegijaid. Valimistele järgnenu näitas siiski, et osa kogemusi Eesti poliitikas edukas olemiseks vajab Kallasel veel omandamist, eelkõige mis puudutab poliitilist taktikat.

Aja jooksul on Kaja Kallase veenvus erakonna juhina kasvanud, kuigi erakonna seni kõrget reitingut toetab pigem koalitsioonivastaste suur hulk, kui see, et Reformierakonnal oleks pakkuda tõsiseid ja atraktiivseid alternatiivseid ideid. Erakonna on suutnud Kallas opositsioonimasendusest hoolimata koos hoida ning enam pole kuulda ka parteisisestest vastasleeridest. Neid on igal erakonnajuhil, aga osa neist suudab neid vaos ja peidus hoida, osa mitte.

Kallase tähe tõusukaare kõrguslage näitavad järgmised aastad, mille jooksul kahtlemata tekib tal vähemalt üks võimalus riigis ohjad haarata. Siis tuleb Kallasel olla valmis oma kaardid õigesti välja käima. Senikaua on tal võimalus näidata, kui palju peitub temas opositsiooniliidri võimeid.