Venemaa tunnustas Jeanine Áñezt Boliivia ajutise presidendina

Copy
Boliivia ajutine president Jeanine Áñez neljapäeval pealinnas La Pazis pressikonverentsi andmas.
Boliivia ajutine president Jeanine Áñez neljapäeval pealinnas La Pazis pressikonverentsi andmas. Foto: LUISA GONZALEZ / REUTERS / SCANPIX

Venemaa tunnustas neljapäeval Jeanine Áñezt Boliivia ajutise presidendina pärast Evo Moralese tagasiastumist nädalaid kestnud rahutuste järel.

«Oleme märganud teadet, et senati teine asespiiker proua Áñez asus ajutise presidendi ametisse,» ütles Vene välisministeeriumi pressiesindaja Maria Zahharova.

Áñezt on Boliivia ajutise riigipeana tunnustanud ka USA. 

«On selge, et tema on see, keda peetakse Boliivia juhiks uue presidendi valimiseni,» lausus Vene asevälisminister Sergei Rjabkov uudisteagentuurile RIA Novosti.

Zahharova lisas, et need avaldused, et muuda Venemaa ametlikku positsiooni La Pazis toimunu kohta, mida Moskva on nimetanud riigipöördeks.

«Küsimus ei ole Boliivias toimunu tunnustamises seadusliku protsessina,» sõnas ta. «Me mõistame põhimõtteliselt hukka vägivaldsete meetodite rakendamise poliitiliste probleemide lahendamiseks.»

Olukord Boliivias on pinev ja karta on täiendavaid komplikatsioone, lisas Zahharova. Boliivia vajab rahu ja rahumeelset dialoogi.

Vene välisametkonna pressiesindaja kutsus rahvusvahelist kogukonda vastutustundlikule suhtumisele ja soovitas venelastel mitte Boliiviasse sõita, kuni olukord ei ole rahunenud.

Áñez juhib Boliiviat alates teisipäevast, kui põhiseaduskohus ta ametisse kinnitas. Morales pani ameti maha pühapäeval ja siirdus seejärel Mehhikosse eksiili.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles