Väike-Maarja muusikafestival tuleb taas

Katrin Uuspõld
Copy
Väike-Maarja seltsimajas toimuvad mitmed kontserdid.
Väike-Maarja seltsimajas toimuvad mitmed kontserdid. Foto: Marju Metsman

Väike-Maarja muusikafestival algab reedel, 22. novembril kell 19 Kiltsi lossis kontserdiga “Alguse paik”. Seal esinevad muusikud Ele Millistfer (laul), Andrus Rannaääre (klaver), Andres Alaru (kontrabass) ja Jaagup Jürgel (kitarr).

“Kui Kiltsi loss on olnud festivali traditsiooniline esinemispaik, siis tänavu jõuab üllatav ja ühendav muusikasündmus uue kohana Avispea kirikusse,” märkis festivali korraldaja Marju Metsman. Avispeal annavad kontserdi “Rahusoov” 24. novembril kell 12 Ott Indermitte (bariton) ja Paul Daniel (kitarr). “Nii jõuab klassikaline muusika ühe tugeva ja aktiivse külakogukonna juurde,” ütles Metsman.

Festivali kavas on algusest peale olnud Väike-Maarja muusikakooli õpilaste kontsert, noorte muusikute kontserti “Talveootus” on võimalus kuulata 26. novembril kell 18 Väike-Maarja seltsimajas.

Tänavu toimub Väike-Maarja muusikafestivaliga samal ajal Virumaa muusikafestival, mille raames korraldavad akordionistid Mikk Lange­proon ja Henry Zibo 27. novembril kell 16 Väike-Maarja muusikakoolis akordioni meistrikursuse muusikakoolide akordioniõpilastele ning samal õhtul kell 18 on nende kontsert Väike-Maarja seltsimajas.

“2009. aastal alguse saanud Väike-Maarja muusikafestival kutsuti ellu Väike-Maarjast pärit tenori Vello Jürna auks ja tänavu 1. detsembril on tema 60. sünniaastapäev,” märkis Marju Metsman. Sel puhul on 1. detsembril kell 18.30 Väike-Maarja seltsimajas muusikute fondi PLMF korraldatav sõprade ooperigala, kus esinevad Pille Lill, Aare Saal, Oliver Kuusik, Alar Haak, Piia Paemurru jt. Seltsimajas on üleval ka Marju Metsmani koostatud näitus “O sole mio”, mis kõneleb Vello Jürnast.

“Väike-Maarja muusikafestival on juba kümme aastat olnud Lõuna-Virumaa muusikaline tippsündmus. Areneva festivali selgrooks on ja jääb klassikaline muusika – läbi aastate on festival toonud publikuni ooperiaariaid, ansambli- ja koorimuusikat, kuid ka üllatuslikke stiile, nagu möödu­nud­aastane elektroakustiline ambient,” tutvustas Metsman. Festivali põhikorraldaja, Väike-Maarja Muusikaseltsi eesmärk on hoida kontsertide sissepääs prii, et võimalikult paljud maapiirkonna inimesed saaksid osa professionaalsest muusikast.

“Festivali südameks jääb ikka suurepärane ajalooga Väike-Maarja seltsimaja – maa-Estonia, nagu seda omal ajal kutsuti,” märkis Metsman tulevikuplaane silmas pidades.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles