Lääne-Saare kogukonnakogu võib jaguneda kolmeks

Raul Vinni
, ajakirjanik
Copy
Vallavanem Madis Kallas
Vallavanem Madis Kallas Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

Lääne-Saare kogukonnakogu arutas oma viimasel koosolekul võimalust, et edaspidi oleks Kaarma, Lümanda ja Kärla piirkonnal igaühel omaenda kogukonnakogu. Praeguse kogukonnakogu piirkond on liiga suur. Kõiki ei huvita naabrite tegemised ning eelistataks tegeleda pigem omaenda kandi muredega. See tähendaks omakorda Lääne-Saare kogukonnakogu laialiminekut.

Lepiti kokku, et piirkonnad arutavad küsimust omavahel ning siis kujundatakse lõplik seisukoht.

Lääne-Saare kogukonnakogu juht Kaja Juulik ütles, et hetkel on asi arutamisel. Juulik on oma sõnul selles küsimuses kahevahel. Mõlemal variandil olevat omad plussid ja miinused.

Saaremaa vallavalitsus Lääne-Saare kogukonnakogu plaanidesse ei sekku. Vallavanem Madis Kallas ütles, et vallavalitsus arvestab kogukonnakogu seisukohaga. “Kas luua ühe kogu asemel kolm piirkondlikku kogu, seda otsustab Lääne-Saare kogukonnakogu ise,” lausus Kallas.

Lääne-Saare piirkonnas on ainsana külade esindajatest koosnev kogukonnakogu, teistes piirkondades on valimistulemuse põhjal kokkukutsutud osavallakogu.

Saaremaa vallavalitsus kavandab samas piirkonnas ka muudatusi teenuskeskuste struktuuris. Lähiajal saavad Kärla ja Lümanda teenuskeskus endale juhi, varem täitis neid kohti valla haldusfirma spetsialist. Kaarma piirkonnas ei olegi teenuskeskust, kuna asutakse linna lähedal ja kodanikud saavad oma asjad Kuressaares aetud. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles