Lennukate ideedega tehastes peeti õuesõppetunde

Anu Viita-Neuhaus
Copy
KredExi karjääriretkel jutustati noortele tööelust. Aga nad said ka käe valgeks. Production House’i tehases toodi masinad välja ja proovitöö sai usinatel tehtud.
KredExi karjääriretkel jutustati noortele tööelust. Aga nad said ka käe valgeks. Production House’i tehases toodi masinad välja ja proovitöö sai usinatel tehtud. Foto: Vladislav Musakko

Vinni tehas Production House, mis kogu maailmale maju ehitab, andis Tapa gümnaasiumi noortele võimaluse tööle pihta anda.

Tööstuspargi kaarhallides on tööpäev täies hoos. Õhus hõljub puidulõhna. Ühes äravahetamiseni sarnastest angaaridest valmistatakse element- ja moodulmaju. Maailma igasse paika, mida noored on geograafiatunnis gloobusel näidanud.

Ettevõtluse ja karjäärivõimaluste tuuli, neid hingavad sisse Tapa gümnaasiumi üheksanda klassi õpilased. Hommikul saadi teada tõde ujuvkaidest – Top Marines. Nüüd undavad masinad Vinnis. Otse sündmuskohal saadakse aimu ühe ettevõtte toimimisest. On ka viimane aeg. Production House paneb peagi meie maakonnas pillid kokku ja kolib kogu tootmise Lõuna-Eestisse. “Tööjõudu on raske leida,” ütleb Production House’i tegevjuht Margus Nisumaa üle masinamüra.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles