Valdeku tänav avatakse tavaliiklusele detsembri alguses

BNS
Copy
Valdeku tänav.
Valdeku tänav. Foto: Nõmme LOV

Tallinnas Nõmmel asuv Valdeku tänav Vabaduse puiestee ja Pärnu maantee vahelisel lõigul avatakse tavaliiklusele 6. detsembril, kui valmivad kommunikatsioonitrassid ning paigaldatakse äärekivid ja teostatakse asfalteerimine.

Järgmise aasta kevadesse jäävad põhiliselt liikluskünniste paigaldamine, markeerimis-, heakorra- ja haljastustööd, teatas Nõmme linnaosa valitsuse pressiesindaja neljapäeval BNS-ile. Tänava rekonstrueerimise lepinguline tähtaeg on järgmise aasta 15. mail.

Valdeku tänava rekonstrueerimise tegi ehitaja jaoks keeruliseks suuremahulised maaalused tööd. Vaja oli rajada uus sademevee-, vee- ja osaliselt ka kanalisatsioonitrass ja kaevud. AS TREF Nordi projektijuhi Kirill Zahartšenja sõnul oli ehitusmasinatega töötsoonile ligi pääseda keeruline, sest Valdeku tänav ja kogu ümbruskonna tänavad on väga kitsad, lisaks on palju puid ja õhuliinimaste, mis tegid omakorda kaevetööd keeruliseks. Kuna projekt nägi ette maksimaalselt olemasolevate puude säilitamist, siis tuli kaevetööde teostamisel olla tavapärasest tähelepanelikum, et puude juuri mitte kahjustada.

«Tööde ajal oli vaja tagada elanike ligipääs nende kodudele, mis tähendas, et suures mahus ei olnud võimalik kaevikuid lahti kaevata, vaid tuli arvestada väga täpselt päevase tööjõudlusega,» ütles Zahartšenja. «Tööde kõrghetkel töötas Valdeku tänaval seitse erinevat ettevõtet, kes pidid korraga objektile ära mahtuma.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles