Uuenevas Narva linnuses saab peagi teravaid elamusi

Sirle Sommer-Kalda
, ajakirjanik
Copy
Narva muuseumi direktor Ivo Posti näitab tulevast kinosaali, mille keskele kujundatakse pime ruum, kus külastaja "elab üle" pommitamise.
Narva muuseumi direktor Ivo Posti näitab tulevast kinosaali, mille keskele kujundatakse pime ruum, kus külastaja "elab üle" pommitamise. Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

Narva muuseumi direktor Ivo Posti viis turismirahva linnuse ehitustandrile ja kergitas saladuse loori, kui põnev ja uuenduslik tuleb uus püsiekspositsioon. Külastajatele avaneb linnuse seni suletud olnud osa ilmselt tuleval kevadel.

Konvendihoone idatiiba ei pääsenud seni keegi peale muuseumitöötajate. Eelmisest talvest on see ehitajate päralt, et müürikäigud, võlvkeldrid ja galerii muutuksid külastajatele ligipääsetavaks. Idatiiba tulevad näituseruumid ja ürituste saalid; konvendihoone sisehoov muutub aga etenduste ja kontsertide paigaks. Loodav püsiekspositsioon keskendub piirijõe kaldal asuva linnuse sajanditepikkusele värvikale ajaloole.

Eelmisel neljapäeval said linnuses toimunud Põhja-Eesti turismikonverentsil osalejad väikese eelise ning nägid oma silmaga, kuhu maani on ehitustööd jõudnud. Selgus, et läinud suveks ehk turismi kõrghooajaks valmima pidanud näitusesaalid on sellest veel mõne kuu kaugusel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles