Kelmid võtsid tartlasi õnge

BNS
Copy
Veebis tehinguid tehes tuleks alati kriitilise mõtlemisega hinnata allikate usaldusväärsust.
Veebis tehinguid tehes tuleks alati kriitilise mõtlemisega hinnata allikate usaldusväärsust. Foto: Elmo Riig / Sakala

Tartus sattusid kaks meest sel nädalal kelmide ohvriks: üks jäi ilma 500 eurost ja teine 4777 eurost.

Kolmapäeval sai politsei avalduse mehelt, kes oli sotsiaalmeedia kaudu tellinud 750-eurose rehvipingi ning tegi selle eest 500-eurose ettemakse. Kui kaup tähtajaks ei saabunud, hakkas müüja jagama ebausaldusväärseid selgitusi, miks kaup pole kohale jõudnud. Politsei alustas juhtumi uurimiseks kriminaalmenetlust.

Neljapäeval sai politsei avalduse teiselt tartlaselt, kes oli saanud pangast kirja tagasimakse lingiga. Mees klikkis lingil ning sisestas leheküljele oma PIN-koodi ning avastas peale seda, et on sooritanud 4777-eurose makse võõrale välismaisele pangakontole. Politsei alustas kelmusjuhtumi uurimiseks kriminaalmenetlust.

Juhtumitega seoses manitseb Postimees jätkuvalt kahtlastel (ka kahtlase sisuga kuid ametlikuna näivatel) veebilinkidel mitte klikkama ja olema väga ettevaatlik oma privaatinfo jagamisel. Veebis asjade ostmisel tuleks alati kontrollida müügivahendaja ametlikkust ning ebatavalise sisuga kirjade puhul pöörduma enne tegutsemist näiteks kõnealuse asutuse klienditeenindaja poole.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles