Itaalia võimud lubavad veneetslastele, kelle kodu on üleujutatud, 5000 eurot kahjutasu

Inna-Katrin Hein
Copy

Itaalias Veneetsias on viimase 50 aasta kõige kõrgema veetasemega üleujutus, milles veetase kerkis 187 sentimeetrini. Meteoroloogid hoiatasid, et veetase võib veelgi kerkida.

Veneetsia linnapea Luigi Brugnaro teatas, et linnas on hädaolukord, mille lahendamisega tegelevad politsei ja päästeteenistused, edastab  mtv.fi.

Itaalia valitsus lubas anda linnale üleujutustega toimetulemiseks hädaabi 20 miljoni euro ulatuses.

Veneetsia poeomanik tõstmas ämbriga kauplusest tulvavett välja
Veneetsia poeomanik tõstmas ämbriga kauplusest tulvavett välja Foto: Flavio Lo Scalzo/REUTERS/Scanpix

Ametivõimud lubasid elanikele, kelle kodud vee tõttu kahjustada said, 5000 euro suuruse toetuse. Restorani-, hotelli- ja poeomanikud saavad 20 000 euro suuruse hüvitise.

Tulvavesi Veneetsia tänaval
Tulvavesi Veneetsia tänaval Foto: MANUEL SILVESTRI/Reuters/Scanpix

Veneetsia linnapea Brugnaro sõnul tekitas nüüdne üleujutus, mis haaras 80 protsenti linnast, sadadesse miljonitesse eurodesse ulatuva kahju.

Veneetslased süüdistavad korrumpeerunud poliitikuid linna kaitsmiseks kavandatud üleujutussüsteemi liiga aeglases ehitamises. Umbes 80 üleujutusvärava ehitamise projekt algas juba 2003. aastal.

Veneetsia (itaalia keeles Venezia) on sadamalinn Itaalia põhjaosas Aadria mere looderannikul, Veneto maakonna Veneetsia suurlinnapiirkonna halduskeskus.

Veneetsia on maailma omapärasemaid linnu, paiknedes põhiliselt Veneta laguuni saartel. Algselt oli saari 118, nüüdseks on kanalite täitmise ja saarte ühendamise tõttu nende arv vähenenud 18.

Tulvavesi Veneetsias Püha Markuse väljakul
Tulvavesi Veneetsias Püha Markuse väljakul Foto: FILIPPO MONTEFORTE/AFP/Scanpix

Veneetsias elab umbes 50 000 inimest, aastas külastab seda linna umbes 36 miljonit turisti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles