VIDEOLUGU: Võrus otsiti võtmeid avamaks heaolu uksi

Arved Breidaks
, reporter
Copy

Võrus peeti reedel esimest Heaolu Foorumit, kus uudsel viisil prooviti leida lahendusi üheksale valupunktile, mis Võrumaa inimestele pole rahu andnud.

«See on uus formaat, kus me tahame kokku tuua kogukonna jõu, avaliku sektori huvi ja tekitada koostöö erinevate sektorite vahel selleks, et leida lahendusi keerulistele probleemidele, mis võib-olla siiamaani on jäänud takerduma,» rääkis Heaolu foorumi korraldaja Kadri Kangro Võrumaa Arenduskeskusest.

Foorumile eelnenud ideekorjele laekus kokku 13 ideed, kuidas astuda järgmine samm heaolu suurendamise poole Võrumaal. Mõne idee liitmise tulemusel jäi neid foorumipäeva menüüsse alles üheksa. Iga idee lauapealikul oli oma mõtete tutvustamiseks aega neli minutit, et äratada huvi ning saada oma laua taha veel vähemalt neli mõttekaaslast, kellega ideed edasi arendada.

«Ideid on väga erinevaid: laste toitumise, töökeskkonna kohta, turvalisus pärast tormi. Kuidas me saame kogukondades rohkem turvalisust luua, kaasata ja lõimida rohkem inimesi,» rääkis Kangro.

Kogu päeva kestnud foorumile järgneb kahe aasta pikkune tugiprogramm valminud lahenduste elluviimiseks. Juba detsembris toimub esimene koolituspäev Indrek Maripuuga (Loovusait), kelle nõuanded on meeskondadele toeks järgneva kaheaastase programmi vältel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles