Lagunevad garaažid kadusid Jõhvi linnapildist

Põhjarannik
Copy
Jõhvi kesklinnas paiknenud koledatest garaažidest pole nüüdseks enam midagi alles.
Jõhvi kesklinnas paiknenud koledatest garaažidest pole nüüdseks enam midagi alles. Foto: Peeter Lilleväli

Sel nädalal sai läbi kaks kuud kestnud garaažide rea lammutamine Jõhvi kesklinnas asuvas kirikupargis. 

Veski tänaval asuvate garaažide lammutamine oli päevakorral juba mitmeid aastaid, ent seda tuli edasi lükata, kuna vallavalitsusel ei õnnestunud ühe garaaži omanikuga saavutada kokkulepet hüvituse suuruses. Sel suvel eraldas vallavalitsus talle lammutamisele mineva garaaži eest Jõhvis ühe korteri.

"Jõhvi täitevkomitee garaažid kummitasid kesklinnas ligi 60 aastat. Viimased 20 aastat rääkisid kõik vajadusest need lammutada. Hea meel on tõdeda, et lahendasime selle "ajaloopärandi" küsimuse 60 päevaga," teatas vallavanem Max Kaur. 

Kaur oli 11. septembril, kui alustati lammutustöid, kopa kabiinis ise poseerimas. Pärast seda seiskusid lammutustööd ja rusude koristamine ligemale poolteiseks kuuks. Selle nädala alguseks viidi enamik rususid minema ja garaažide vundamendi osa kaeti mullaga. 

Ehitusjäätmed utiliseeris OÜ Terasteenus ja see läks vallale koos käibemaksuga maksma 6000 eurot, selgub 14. novembril toimunud valla hankekomisjoni istungi protokollist.  

Max Kauri sõnul jääb garaažide alt vabanenud maa esialgu haljasalaks. Sama kohta on võimaliku variandina kaalutud ka naabruses asuva mänguväljaku uue asupaigana, juhul kui vald ei saavuta eramaa omanikuga kokkulepet  maa edasiseks kasutamiseks või ei osta seda välja. 

Kevadest alates kestvad läbirääkimised pole seni tulemust toonud ja kinnistu ostmise küsimus peaks tulema taas arutusele järgmisel nädalal toimuval volikogu istungil.  Max Kauri sõnul on vallavalitsus huvitatud kinnistu ostmisest "mõistliku hinna eest". Selle omanik Art Depoo juhatuse liige Roman Villo on kinnistu müügihinda alandanud 180 000 eurolt 125 000 eurole ja öelnud, et see on viimane piir, millest allapoole pole ta nõus hinda tooma. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles