Narva Tiimanni ja Daumani tänava ümbernimetamise küsimus on endiselt lahtine

Ilja Smirnov
Copy
Neid mälestustahvleid võis omal ajal näha Narvas ühel Tiimanni tänava elumajal. Praegu neid tahvleid seal enam ei ole, ent kommunistidest punategelaste nimesid kannavad kaks Narva tänavat endiselt.
Neid mälestustahvleid võis omal ajal näha Narvas ühel Tiimanni tänava elumajal. Praegu neid tahvleid seal enam ei ole, ent kommunistidest punategelaste nimesid kannavad kaks Narva tänavat endiselt. Foto: Ilja Smirnov / Põhjarannik

Narva volikogu saatis kommunistidest punategelaste Albert-August Tiimanni ja Ants Daumani nime kandvate tänavate ümbernimetamise eelnõu tagasi linnavalitsusse, saamaks selle kohta lisaselgitusi. Küsimus, mille asjus on Narva poole pöördunud nii tavalised Eesti elanikud kui ka presidendi kantselei, ringleb vastust otsides mööda piirilinna ametikoridore juba aastaid.

Narva linnavolikogu linnamajanduskomisjon arutas oma oktoobrikuu istungil eelnõu, mille linnavalitsus oli esitanud juba 2018. aasta detsembris. Selles on juttu kommunistidest punamõrtsukate − Albert-August Tiimanni ja Ants Daumani nime kandvate tänavate ümbernimetamisest. Neli komisjoni liiget tegid linnavalitsusele ettepaneku korraldada linnaelanike seas tänavate ümbernimetamise asjus küsitlus ning küsitluse tulemuste põhjal esitada ilmselt juba uus eelnõu.

Peale selle esitasid komisjoni liikmed küsimusi Narva arhitektuuri- ja linnaplaneerimise ametile. Muu hulgas paluti täpsustada, kes konkreetselt on tänavanimede muutmise eelnõu loomise algataja, ning seda, millised kulutused sellega kaasnevad. "Täiendatud otsuse eelnõu juurde tullakse tagasi järgmisel komisjoni istungil," on öeldud möödunud istungi protokollis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles