Tšehhi kirjanik ja illustraator avab näituse ja õpetab lastele rahatarkust

Katrin Uuspõld
Copy
Tšehhi lastekirjanik Denisa Prošková illustreerib oma raamatuid ise.
Tšehhi lastekirjanik Denisa Prošková illustreerib oma raamatuid ise. Foto: Denisa Prošková

Tšehhi suursaatkond Eestis avab esmaspäeval, 18. novembril kell 11 Lääne-Virumaa keskraamatukogu lasteosakonnas Denisa Prošková illustratsioonide näituse.

Denisa Prošková on tšehhi illustraator, kirjanik ja ajakirjanik. Näitusel saab näha ligi neljakümmet Denisa Prošková illustratsiooni. Näituse avamisel osaleb nii kunstnik ise kui ka Tšehhi suursaadiku asetäitja Magdaléna Kramperová.

Denisa Prošková on lõpetanud Praha tööstuskunstikooli raamatugraafika- ja illustratsiooniosakonna professor Jiří Šalamouni juures. Juba õpingute ajal hakkas ta kombineerima ajakirjaniku, kirjaniku ja illustraatori elukutset. Ta on välja andnud följetonikogumikke, näiteks “Ärge võtke seda isiklikult”, “Varastati mu käekott”, ja pühendunud mitmel aastal ajakirjanduslikule tegevusele. Eelkõige aga kirjutab ta lasteraamatuid ja illustreerib neid ise. Neid on ta välja andnud kümme, sealhulgas “Kus kasvab raha”, mis on suunatud laste finantskasvatusele, “Õnnelik Art”, “Kodu on tähtsaim koht maailmas”.

Selle aasta märtsis avaldas ta koos kaasautor Renata Mrázovága oma illustratsioonidega lasteraamatu “Suured naised väikeselt maalt”. Raamat tutvustab 33 oma tegudega aja- ja riigipiirid ületanud tšehhi naist alates varasest keskajast kuni tänapäevani.

Pärast näituse avamist juhib Denisa Prošková 10–11-aastastele lastele mõeldud finantskasvatuse töötuba.

Näitus on üleval 18. detsembrini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles