Helsingi möllu peamine arhitekt: las vaatepilt räägib enda eest (2)

Postimees Sport
Copy
Teemu Pukki (keskel) kirjutas ennast igaveseks ajaks soomlaste südametesse.
Teemu Pukki (keskel) kirjutas ennast igaveseks ajaks soomlaste südametesse. Foto: LEHTIKUVA/REUTERS

Täna sai Soome pealinnas Helsingis näha ajaloolist jalgpallimatši, millest tulevased generatsioonid laulavad kangelaslugusid. Eesti põhjanaabrid sakutasid Liechtensteini 3:0 ning tagasid edasipääsu järgmise aasta EM-finaalturniirile. 

Soomlaste superkangelaseks kerkis taaskord Norwich City mängumees Teemu Pukki, kelle arvele kanti kohtumise jooksul kaks tabamust. Pärast lõpuvile olid mehel justkui sõnad suust kadunud. «Siin pole sõnu enam vajagi, las vaatepilt räägib enda eest. See on uskumatu tunne,» rääkis 29-aastane ründaja.

«Tänasele mängule tulemine oli paganama raske, ma pole kunagi olnud nii närvis ja lootusrikas. Jah, tegemist oli harukordse vastasseisuga, sisseelamine oli alguses raske, kuid me saime sellega hakkama ning see on kõige olulisem.»

Tiimikaaslaste kiitmisel oli väravamasina keel suukoopast kadunud. «Tegemist on täiesti ulmelise meeskonnaga. Tegime ajalugu,» jäi Pukki vastus lühikeseks, kuid kõigile arusaadavaks.

Esmaspäeval peetakse võõrsil valiktsükli viimane heitlus Kreekaga. Kaheksa vooru järel on Teemu pukki nimel nüüd üheksa väravat, mis moodustab lõviosa Soome üldsaldost (kokku 14). «Kahtlemata oli tegemist mu karjääri kõige olulisemate väravatega, olen sellistest asjadest unistanud juba väiksest poisist peale,» lisas soomlaste sangar. 

Pärast lõpuvilet juhtus see, mida Soome vutiliit kartis, kuid teadis selgelt, et ärahoidmine poleks lahendus - hullunud poolehoidjad tormasid väljakule tähistama. Eks aeg näitab, milline karistus Uuhkajaid (koondise hüüdnimi) ees ootab, aga üks on kindel, miski ei varjuta tänast saavutust.

Fännide rõõmupidu pärast lõpuvilet:

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles