USA piirivalvur haavas Mehhiko piiril venelast

Copy
USA ja Mehhiko piiril Arizonas osariigis.
USA ja Mehhiko piiril Arizonas osariigis. Foto: AFP / Scanpix

Venemaa diplomaadid Ühendriikides taotlevad konsulaarjuurdepääsu venelasele, kes sai Mehhiko ja USA piiril ameerika piirivalvuri relvast haavata, teatas eile Vene Föderatsiooni peakonsulaat Houstonis. 

«14. novembri õhtul sai Arizona osariigis USA ja Mehhiko piiri ületamisel haavata Venemaa kodanik. Hetkel viibib ta haiglas Arizona osariigi Goodyeari linnas,» kirjutas konsulaat Twitteris. 

«Konsulaat on võtnud ühendust osariigi politseiga ja kavatseb saada konsulaarjuurdepääsu kannatanule,» märgitakse teates. 

USA piirivalveteenistus teatas varem, et nende töötaja haavas venemaalast, kes eeldatavasti püüdis ebaseaduslikult Mehhikost Ühendriikide territooriumile siseneda. 

USA ametkonna andmeil märkas piirivalvur piiri ületavat võimalikku rikkujat ja püüdis teda kinni pidada. «Vastupanu kohates kasutas töötaja tulirelva, haavates inimest,» seisab teates. 

Piirivalvest teatati, et venemaalane saadeti helikopteriga haiglasse ning tema elu ei ole ohus. Piirivalvur tõsiseid vigastusi ei saanud. USA võimud uurivad vahejuhtumit.

Venemaa peakonsulaat Houstonis teatas Interfaxile, et kannatanu on 1982. aastal sündinud Jevgeni Pavlovitš Gluštšenko. 

Vene diplomaadid ei ole seni temaga vahetult suhelnud. «Me taotleme praegu juurdepääsu ja täpsustame, miks teda tulistati ning millised dokumendid tal olid.» 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles