Anu Raud valiti aastate naiseks

Alice Lokk
, reporter
Copy
Anu Raud (keskel) valiti aastate naiseks. Pildil on ta koos aasta nooreks naisettevõtjaks nimetatud Mari-Liis Linnu (vasakul) ja aasta naise tiitli pävinud Emöke Sogenbitsiga.
Anu Raud (keskel) valiti aastate naiseks. Pildil on ta koos aasta nooreks naisettevõtjaks nimetatud Mari-Liis Linnu (vasakul) ja aasta naise tiitli pävinud Emöke Sogenbitsiga. Foto: Rein Leib

Reedel Eesti ettevõtlike naiste assotsiatsiooni 27. sünnipäeva puhul asetleidnud galal valiti aastate naiseks Viljandi kultuuriakadeemia ja Eesti kunstiakadeemia õppejõud emeriitprofessor Anu Raud.

Aasta naise tiitli pävis HANZA Mechanicsi Tartu ja Narva tehast juhtiv Emöke Sogenbits. Aasta nooreks naisettevõtjaks nimetati programmide "Tech Sisters" ja "Digigirls" algataja, poolteist aastat tagasi koos jaapanlasest investoriga laste loovuskiirendi VIVITA asutanud Mari-Liis Lind.

Nagu seisab ettevõtlike naiste assotsiatsiooni pressiteates, on aastate naine Anu Raud eelkõige tänulik jumalale ning oma emale ja isale võimaluse eest siin imelises ilmas elada. "Tänan teid, kellele minu mõttelaad ja elusuund korda läheb," lausus ta. "Minu enda imetlus ja tänu kuulub naistele, kes on üles kasvatanud lapsi. Erilise mõttejõuga elan kaasa neile, kelle peres on haigeid lapsi."

Anu Raud ütles, et saatus on talle andnud ülesandeks tegelda tudengitega – rõõmsate, kirgaste ja juba suureks kasvatatud lastega. "Olen rõõmus võimaluse eest elada maal ja elada talus, sest minu silmis on talu eestlase vääriselupaik. Kuna see mulle endale nii palju pakub, püüan maal olemise võimalust pakkuda ka oma õpilastele ja üleüldse loomerahvale. Esivanemate pärand, maad ja metsad, loodus ja loomad – selle kõige keskel luua ja vaipu kududa on imeline," rääkis ta.

Emöke Sogenbits võrdles organisatsiooni juhtimist perekonnaeluga: peab armastama seda, mida sa teed, seda, kellega sa seda tööd teed, ning arvestama ka teiste huvidega. "Kuid see ei tähenda, et alati on kerge, ajad on alati rõõmsad ja kõigile võib kõike lubada. Vabadus ja vastutus peavad olema tasakaalus. Naised üldiselt ei karda luua perekonda ja vastutada selle tasakaalu eest. Miks peaks nad siis kartma juhtida suuremaid või väiksemaid organisatsioone?"

Mari-Liis Lind ütles, et on suur au ja rõõm olla nomineeritud aasta noore naisettevõtja tiitlile. "See on oluline ja armas kinnitus sellele, et südamega tehtud töö infotehnoloogia valdkonna populariseerimisel naiste ja noorte seas on väärtus, mida märgatakse ja tunnustatakse." 

Eesti ettevõtlike naiste assotsiatsioon kutsus aasta naise kandidaate esitama kõiki organisatsioone, ettevõtteid ja üksikisikuid ning ettepanekute põhjal valis juhatus välja kolm nominenti. Need olid Pärnu ja Saaremaa naiste tugikeskuse juht, ETNA mikrokrediidi laenugruppide eestvedaja ja osaühingu Mopaalia juhatuse esimees Margo Orupõld, mittetulundusühingu Alustavat Õpetajat Toetav Kool tegevjuht, "Noored kooli" eestvedaja, "Tagasi kooli" projekti osaline ja sihtasutuse Kiusamisvaba Kool nõukogu liige Triin Noorkõiv ning Emöke Sogenbits.

Aasta noore naisettevõtja tiitlile kandideerisid peale Mari-Liis Linnnu looduskosmeetika ja nahahooldussarja Tilk! looja ja arendaja Pille Lengi, moebrändi Yufash looja Kadri Klampe ning omanimelise moebrändi looja, 2016. aasta "Tallinn Fashion Weeki" Kuldnõela moeauhinna saanud Lilli Jahilo.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles