Johannes Gutenberg põõnab oma sünnipäeval kohvikus

Aime Jõgi
, ajakirjanik
Copy
10-aastane Johannes Gutenberg põõnab Trikster Tihase  kohvikus.
10-aastane Johannes Gutenberg põõnab Trikster Tihase kohvikus. Foto: Margus Ansu

Aparaaditehases tähistatakse täna majakassi Johannes Gutenbergi 10. sünnipäeva. Kella 13 ajal magas päevakangelane Trikster Tihase kohviku aknalaual, paks fliiside kuhi kõhu all, ega lasknud ennast pildistamisest segada.

Ta kõrval lauas olid end lõunatamiseks sisse seadnud Ljubov ja Leonid Tolstov koos tütre Anita ja poja Rafaeliga. Neil on kodus kaks kassi ja Anitale kassid väga meeldivad. Aga isegi siis, kui Anita tegi Johannes Gutenbergile sünnipäeva puhul mitu korda pai, pööras kass vaid teise külje ja magas edasi.

Johannes Gutenberg koos Anitaga, kes talle sünnipäevaks mitu paid tegi.
Johannes Gutenberg koos Anitaga, kes talle sünnipäevaks mitu paid tegi. Foto: Margus Ansu

Paide limiit on tänaseks ilmselt täis.

Aparaaditehase programmijuht Karmen Otu sõnul on nende majakass olnud kohviku akna peal juba hommikust saadik ning keegi ei tea, kaua tal und veel jätkub.

Võiks arvata, et Johannes Gutenbergil on selja taga tegutsemisrohke öö. Või siis mitte, kuna kassidele meeldib magada, kus juhtub ja millal iganes, eriti vanemas eas.

«Ärge segage mu und,» ütleb Johannes Gutenbergi kehakeel ja näoilme.
«Ärge segage mu und,» ütleb Johannes Gutenbergi kehakeel ja näoilme. Foto: Margus Ansu

Trikster Tihase kohvik pakkus majakassi sünnipäeva puhul ka torti. Torditüki eest kasseeritav raha läheb heategevuseks ehk loomade varjupaiga toetuseks.

Sünnipäevatort.
Sünnipäevatort. Foto: Margus Ansu

Johannes Gutenberg kolis Aparaaditehasesse 2014. aastal koos trüki- ja paberimuuseumiga, mida ta nende eelmises asukohas Kastani tänavas asus külastama juba 2012. aastal.

Mustvalge, kollaste silmadega, äkilise loomuga, kuid samas üleolevalt rahuliku olekuga kikilipsu kandev kassihärra nimetati trükikunsti leiutaja järgi Johannes Gutenbergiks.

Trükimuuseumi kass Johannes Gutenberg kuus aastat tagasi, veebruaris 2013.
Trükimuuseumi kass Johannes Gutenberg kuus aastat tagasi, veebruaris 2013. Foto: Margus Ansu

Praeguseks ei ole Aparaaditehases kohta, kus Gutenberg käinud ei oleks. Magamisasemeid jätkub tal hoone igas nurgas, nii nagu ka pisikesi söögi- ja joogikausse. Johannes Gutenberg on vabakäiguhärra, kes otsustab ise, kus luusib, magab või einet võtab.

Kassi täpne sünnipäev tegelikult teada pole, kuid tema passis on sünniajaks märgitud sügis 2009.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles