Edukontoris toimus fotopäev

Saarte Hääl
Copy
Valmar Voolaid
Valmar Voolaid Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

Kuressaare Edukontoris toimus täna tasuta õppepäev, kus kõik huvilised said osaleda pildistamise töötubades ning õppida fotonippe oma ala meistritelt.

Kuressaare 9. fotopäeva eestvedajateks on Valmar Voolaid, Õie Õll ning Lembit Michelson, tänu kellele said huvilised võimaluse kätt proovida erinevates töötubades. Näiteks tutvustas Fotoakadeemia uut üliväikest Nikon Z 50 kaamerat ja 360-kraadist seikluskaamerat.

Töötubades said õpilased nippe vaikelufotograafia ning toodete pildistamise vallas ning proovida ise tooteid õigesti sättida, valgust kohendada ja üles pildistada. Oma kogemusi selles vallas jagasid Valmar Voolaid ning Lembit Michelson, kes rääkisid ekspositsioonist, valgusest ja tehnilistest aspektidest, mida selles valdkonnas arvesse võtta ning saavutada õnnestunud pilte. Kogenud fotograaf Urmas Tartes viis fotohuvilised makromaailma, käsitles loodusfoto valdkonda ning kordas üle fototehnilised tõed, nimetades soovitud loodusfoto saamist ka hiilimisjahiks. 

Kohapeal sai tutvuda ning soodsama hinnaga soetada Arne Aderi ja Urmas Tartese koostatud õpikut “Loodusfoto lugu ja lumm”.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles