Fotod: kliimaaktivistid blokeerisid tundideks Genfi eralennukite terminali

BNS
Copy

Kümned kliimaaktivistid blokeerisid laupäeval Šveitsis mitmeks tunniks pääsu Genfi lennujaama eralennukite terminali, nõudes absurdse luksustranspordi peatamist.

Umbes saja inimesega protestiürituse korraldas survegrupp Extinction Rebellion.

Meeleavaldajad istusid suurte rühmadena kolme sissekäigu ees, takistades mitu tundi pääsu terminalihoonesse.

Extinction Rebellion nimetab end rahvusvaheliseks liikumiseks, mis kasutab vägivallatut kodanikuallumatust «saavutamaks radikaalset muutust, et vähendada inimeste väljasuremise ja ökoloogilise kokkuvarisemise ohtu».

«Me seisame silmitsi totaalse kliimaeriolukorraga,» ütles Extinction Rebellioni kõneisik Micael Metry AFP-le. «Eralennukid paiskavad õhku 20 korda rohkem süsinikdioksiidi iga reisija kohta, kui tavalised reisilennukid.»

«On väga tähtis mõista hukka see täiesti absurdne ja ebaõiglane transpordiviis, mida kasutab vaid käputäis elanikkonnast,» lisas ta.

Suur hulk Genfi politseinikke, mõned neist märulipolitsei varustuses, jälgis sanktsioneerimata meeleavaldust, kuid hoidis protestijatega distantsi.

Pärastlõunal tuvastas politsei meeleavaldajate isikud ja palus neil lahkuda, mida ka rahumeelselt tehti.

Politsei kõneisik Silvain Guillaume-Gentil ütles uudisteagentuurile ATS, et nad ei ole veel otsustanud, kas protestijatele esitatakse süüdistused.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles