Janne Schasmin: teatud perioodidel jaksasime oma asjadest kinni hoida

Ville Arike
, reporter
Copy
Eesti koondise peatreener Janne Schasmin.
Eesti koondise peatreener Janne Schasmin. Foto: Tairo Lutter

Eesti naiste korvpallikoondise peatreener Janne Schasmin ütles pärast EM-valiksarjas Venemaalt saadud 66:96 kaotust, et tänased ülesanded olid kokku lepitud asjade täitmine ning kõigile mängijatele mänguaja andmine. 

«Kui võtame Merike Andersoni ära, jääb koondise keskmiseks vanuseks 21-22 eluaastat. Töötame selle nimel, et uus põlvkond üha areneks,» ütles Schasmin.

«Kui küsitakse, miks eelmises mängus Šveitsile kaotasime, siis kui palju meil on mängijaid, kes on oma klubides liidrid? Liidriks saamiseks pead olema teatud isikuomadustega inimtüüp. Koondisetasemel liidriks kasvamine vajab aega. Samuti tuleb arvestada klubi tasemega, Eesti-Läti liiga ja koondisemängude tempo on lihtsalt küllalt erinev,» jätkas juhendaja.

Ta oli rahul asjaoluga, et noored koondislased väljakule pääsesid ega ära kukkunud. «Hea oli see, et teatud perioodidel jaksasime oma asjadest kinni hoida. Pärast mängualguse ehmatust suutsime teise veeranaja viigistada. Tegime suure hurraa pealt mõned kiirustatud visked, ei jõudnud tagasi ja need karistati kohe ära.

Kokkuvõttes on aasta jooksul toimunud muutus, eelkõige mängijate peades. Füüsis tasapisi paraneb, seda tööd tuleb teha klubides ja seda ei saa nii kiiresti. Kui areng jätkub, võib aasta-aastalt loota tulemuste paranemist.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles