Trelleborgi tehas harvendab töötajate ridu

Hanneli Rudi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Töötukassa
Töötukassa Foto: Elmo Riig / Sakala

Aasta lõpul ja tuleva aasta algul jäävad Trelleborgi Kuressaare tehases tööta tähtajalise lepinguga töötajad, teistel vähendatakse töömahtu.

Anonüümsust palunud Trelleborgi töötaja rääkis Saarte Häälele, et tehase töötajad on vahetult enne jõulupühi laekunud ootamatust uudisest nördinud. Tema sõnul on tähtajalise lepinguga töötajaid solgutatud juba mõnda aega.
Nimelt olevat töötukassa kaudu tähtajalise lepinguga Trelleborgi tööle saanud inimesed seal tööl täpselt seni, kuni tähtaeg kukub, ja kellegi lepinguid pikendama pole hakatud.

«Tehaksegi kaheks-kolmeks kuuks lepingud ja siis lastakse lahti,» rääkis töötaja. Enne jõule valitses tehases Saarte Häälega kõnelenud naise sõnul täielik segadus. Ühe päeva jooksul räägiti esmalt, et kõigile, kelle lepingu tähtaeg lõpeb aasta lõpul või tuleva aasta algul, on antud lootust, et ehk pikendatakse lepinguid kuni veebruari lõpuni.

Viimaks tuli aga Rootsis asuvast peakontorist lõplik otsus, et lepinguid ikkagi ei pikendata. Seejuures soovitati naise sõnul mõnele tähtajalise lepinguga töötajale, et ärgu nad eriti kiiresti uut tööd otsigu, kuna paari kuu pärast hakkab Trelleborg taas töötajaid juurde võtma ja siis on lootust töö tagasi saada.

Lisaks on ülejäänutel, tähtajatu lepinguga töötajatel, töökoormus tulevast aastast viidud 60 protsendile.
Trelleborgi Rootsis asuva peakontori kommunikatsioonijuht Karin Larsson rääkis Saarte Häälele, et nad on tõepoolest otsustanud tähtajalise lepinguga töötajate lepinguid Kuressaare tehases mitte pikendada.

«Seda lähtuvalt maailma majanduses toimuvast ning ka korporatsiooni sees toimuvatest struktuurilistest projektidest,» selgitas ta. Täpselt samal põhjusel alustavad tehase töötajad tööd väiksema arvu töötundidega nädalas ning nõnda tehakse tööd jaanuarist alates paari järgneva kuu vältel.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles