Karikavõistluste poolfinalistidega liitus viimasena Kehra võistkond

Postimees Sport
Copy
Hetk Eesti karikavõistluste viimasest veerandfinaalist Põlva Coopi ja HC Kehra/Horizon Pulp&Paperi vahel
Hetk Eesti karikavõistluste viimasest veerandfinaalist Põlva Coopi ja HC Kehra/Horizon Pulp&Paperi vahel Foto: Helin Potter

HC Kehra/Horizon Pulp&Paperist sai pühapäeval neljas ja viimane tänavuste Eesti meeste karikavõistluste poolfinalist. Kehralased olid korduskohtumises võõrsil 35:16 (18:8) üle Põlva Coopist ning ootavad nüüd koos Põlva Serviti, Põlva/Arcwoodi ja HC Tallinnaga teisipäeval toimuvat loosimist.

Kolmapäeval avakohtumises 32:12 võidu saanud Kehra andis puhkust mitmele põhimehele, puudusid nii Janar Mägi, Dmõtro Jankovski kui Anton Borovski.

Kehra eest viskas neli erinevat mängijat esimese kuue minutiga värava ja Uvis Strazdinš kasvatas edu 5:0 peale. Tervelt üheksa minutit läks aega, kui Kermo Saksing karistusviskest Coopi-poolse nulli minema pühkis. Vähemusse jäädes lasid põlvalased Vladislav Naumenko kahe värava abil Kehra 9:3 ette.

Kui avamängus suutis Coop kehralased esimesel poolajal hoida 13 värava peal ja ise kuus visata, siis pühapäeval tuli sama seis tabloole juba 20. minutiks. Puhkama mindi pärast Sigmar Seermanni kaht järjestikust tabamust Kehra 18:8 juhtimisel. Ehkki vahe oli juba suur, päästis Coopi hullemast hästi tõrjunud 15-aastane väravavaht Andero Viljus.

Teise pooltunni algatuseks visati väravaid vaheldumisi, kuid 38. minutil viis Raiko-Rait Kreegimaa külalised tosina väravaga ette, 22:10. Saksing tabas kahel korral, ent siis tõrjus tema karistusviske Mikk Aasmaa ning Kehra hakkas vahet jõudsalt kasvatama. Kuue minutiga visati kuus vastuseta väravat ja seis oli 30:12.

Lõpuvile kõlades oli Kehra võitnud 35:16 ning marssis koondtulemusega 67:28 poolfinaali. Võitjatel said käe valgeks kõik üheksa väljakumängijat, Strazdinš tabas 11, Indrek Normak, Sigmar Seermann ja Raiko-Rait Kreegimaa neli korda. Coopil viskas Saksing kümme väravat, Priit Luuk-Luuken lisas kolm ja Hendrik Kink kaks.

Põlva Coopi keskmine vanus tänases kohtumises oli 15,6 aastast ning Põlva vanim pallur oli pool aastat noorem kui kehralaste noorim mängumees.

Teisipäeval lähevad niisiis loosirattasse neli meeskonda, sealhulgas kogu mullune esikolmik –Tallinn, Serviti ja Põlva/Arcwood ning kümnekordne karikavõitja Kehra. Servitil on viimasest üks võit enam, Tallinn sai seni ainsa trofee auhinnakappi eelmisel aastal ja Põlva/Arcwood on kahel korral (2015 ja 2018) tulnud kolmandaks.

Karikasarja finaalmängud toimuvad 7. ja 8. detsembril Põlvas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles