Üliõpilasesindused nõuavad meeleavaldusel õppejõududele kahekordset keskmist palka

Tartu Postimees
Copy
Arhiivifoto.
Arhiivifoto. Foto: Sander Ilvest

Tartu ülikooli ja Eesti maaülikooli üliõpilasesindused kutsuvad kolmapäevaks akadeemilise pere liikmeid haridus- ja teadusministeeriumi ette Peeter Põllu väljakule, et näidata oma toetust õppejõududele. «Arvame, et õppejõud peaksid saama väärilist palka, mis oleks vähemalt kahekordne Eesti keskmine palk,» seisab üliõpilasesinduste avalduses.

«Meie üliõpilastena väärtustame õppejõudude rasket tööd ning soovime, et seda näitaks ka palganumber. Suureks rõõmuks on, et viimastel aastatel õpetajate palk kiiresti tõusnud ning käib majanduskasvuga kaasas. Kahjuks ei saa sama öelda nende kohta, kes õpetajaid õpetavad,» jätkub avaldus.

«Viimasel kümnendil on riigipoolne kõrghariduse rahastamine enamasti olnud langustrendis. Oleme olukorras, kus kõrgharidusmaastikku iseloomustab ebastabiilsus ja vähene kindlus. Hoolimata sellest, et ühiskonnana väärtustame teaduspõhisust ja hindame nutikat keskkonda, ei saa turvalisena end tunda õppejõud, üliõpilased ega teadustöötajad. Küsimärgi all on ka jätkusuutlikkus ning akadeemiline pealekasv.»

Üritus toimub 20. novembril kell 10.30 Tartus Peeter Põllu pargis (haridus- ja teadusministeeriumi ees). Sõna võtavad Tartu ülikooli üliõpilaskonna juht Allan Aksiim, Eesti maaülikooli üliõpilasesinduse esimees Renee Razumov, Eesti üliõpilaskondade liidu asejuht Kristel Jakobson, Tartu ülikooli ametiühingute esindaja Ruth Tammeorg, praktilise filosoofia teadur Mats Volberg, molekulaarimmunoloogia professor Pärt Peterson ja analüütilise keemia professor Ivo Leito.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles