Aasta terviseedendajaks kuulutati Pärnu võimlemise hing

Raido Keskküla
, veebilehe toimetaja
Copy
Pärnu aasta terviseedendajaks sai võimlemistreener Kai Esna.
Pärnu aasta terviseedendajaks sai võimlemistreener Kai Esna. Foto: Lilli Tölp

Pärnu linnavalitsus kuulutas tänasel istungil linna aasta terviseedendajaks võimlemisklubi Rüht eestvedaja Kai Esna.

Esna on Rühi klubi juhtinud viimased 20 aastat. Kaasteeliste sõnade kohaselt on ta teinud seda julgelt, kindlalt ja uuendusmeelselt. Kolleegid iseloomustavad teda karismaatilise, aktiivse, intelligentse, noorusliku ja särava inimesena.

Et võimlemine on liikumisviis, mis annab elujõudu ja aitab hoida igas vanuses inimese tervist, on Esna juhendatavas klubis võimlejaid kolmeaastastest seeniorideni.

2013. aastal võimlemisklubi Rüht juurde loodud võimlemiskoolis on õpilaste arv pidevalt kasvanud ja praegu treenib koolis 192 õpilast.

Samuti on Esna osanud luua enda ümber väga hea treenerivõrgustiku, kes liiguvad ja panustavad ühise eesmärgi nimel, et hoida kodulinna võimlemisetraditsiooni elujõulisena.

Võimlemiskultuuri edendamise lahutamatud osad on Esna eestvedamisel või osalusel toimuvad üritused. 2019. aastal näiteks traditsiooniline emadepäeva kontsert, mille lavastaja ta oli, ja Pärnumaa kolmas võimlemispidu, mille pealavastaja ja kavade autor oli samuti Esna.

Rühi klubi daamid ja neiud osalesid suvisel laulu- ja tantsupeol Tallinnas.

Kuna inimese kõige suurem väärtus on tema tervis, peab Pärnu abilinnapea Varje Tipp oluliseks pöörata tähelepanu tervist edendavale tegevusele.

“Mul on hea meel, et Pärnus on palju tegusaid inimesi, kes annavad oma panuse tervist väärtustava eluhoiaku kujundamiseks, et elanike terviseteadlikkust tõsta. Neid inimesi tuleb märgata ja tunnustada,” leidis Tipp.

Aasta terviseedendaja tunnustus antakse Esnale üle 27. novembril Pärnumaa vabaühenduste inspiratsiooni- ja tänupäeval “Appi, mind kiidetakse!”.

Linna aasta terviseedendajaks esitati sel aastal neli kandidaati.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles