PM Hollandis. Ronald Koeman: proovime midagi uut ja tahame lüüa palju väravaid (1)

Andres Vaher
, reporter
Copy
Hollandi jalgpallikoondise peatreener Ronald Koeman (vasakul) ja poolkaitsja Georginio Wijnaldum.
Hollandi jalgpallikoondise peatreener Ronald Koeman (vasakul) ja poolkaitsja Georginio Wijnaldum. Foto: SEM VAN DER WAL/EPA

Hollandi jalgpallikoondise peatreener Ronald Koeman sõnas, et viimases EM-valikmängus Eestiga on homme õhtul peamine eesmärk võita, aga ta ei lepi ainult sellega.

«Oleme edasipääsu küll juba kindlustanud, aga kuna mängime täismaja kodupubliku ees, on oluline võita ja näidata neile ka ilusat jalgpalli. Tahame seda teha ja lüüa võimalikult palju väravaid,» lausus Hollandi jalgpallilegend Amsterdamis toimuva kohtumise eel.

Kui kohalik ajakirjanik küsis ettevaatavalt, kas Koemanil on järgmise suve EMile mõeldes ideid, mida meeskonna mängus muuta, vastas peatreener: «Muidugi on. Vägagi võimalik, et proovime juba homme midagi natuke uut. Aga ma mõistagi ei ütle teile praegu siin, mida ma silmas pean.»

Ta lisas, et kapten Virgil van Dijk lahkus pärast laupäevast mängu Põhja-Iirimaal meeskonna juurest isiklikel põhjustel. «Sa tahaksid alati, et kapten on olemas. Aga ta ei puuduks, kui põhjus selleks ei oleks piisavalt kaalukas,» lausus Koeman.

Hoolimata tõsiasjast, et Holland pääses kuueaastase eemaloleku järel suurturniirile, möödus suur osa mängueelsest pressikonverentsist ründavate küsimuste saatel. Suur osa siinsest jalgpalliavalikkusest ei rahuldu üksnes EMile jõudmisega, vaid rõhuvad faktile, et ainuke sisuline konkurent Saksamaa jääb ilmselt edestamata.

«Igaühel on õigus arvamusele. Selles pole probleemi. Aga kriitika pärast viimast mängu Põhja-Iirimaal (lõppes 0:0 – toim) läks selgelt üle piiride. Vähemalt minu maitse jaoks. Jah, see ärritas mind,» tunnistas Koeman.

Ta selgitas: «Tõesti, see ei olnud meie parim mäng. Me ei olnud rünnakul piisavalt teravad, viimase söödu kvaliteet oli puudulik. Me saame ja peame mängima palju paremini. Aga me täitsime peamise eesmärgi, tagasime just sel õhtul pärast pausi edasipääsu. Ja siis on inimesed niivõrd negatiivsed. Ma ei mõista seda. Minu arvates on see silmakirjalik.»

Hollandi jalgpallikoondise pressikonverents. Hollandi peatreener Ronald Koeman (all paremal) ja EM-finaalturniirile pääsenud koondis (üleval).
Hollandi jalgpallikoondise pressikonverents. Hollandi peatreener Ronald Koeman (all paremal) ja EM-finaalturniirile pääsenud koondis (üleval). Foto: Andres Vaher
Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles