Kiiker vaidlustas süüdimõistmise ringkonnakohtus

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kiiker 2000. aastal
Kiiker 2000. aastal Foto: AIN PROTSIN/PM/EMF

Kunagise ERA Panga juhatuse esimees Jaak Kiiker vaidlustas enda ametikuriteos süüdimõistmise Tartu ringkonnakohtus.

Ringkonnakohus arutab Kiikeri ja tema kaitsja vandeadvokaat Mart Missiku kaebust Tartu maakohtu otsuse osas 26. jaanuaril, ütles BNS-ile kohtusekretär. 

Mullu 31. oktoobril määras maakohus Kiikerile ametikuriteo eest tingimisi kaheaastase vangistuse kolmeaastase katseajaga ning mõistis talt välja miljoneid kroone.

Samas mõistis kohus Kiikeri ka mõnes kuriteoepisoodis õigeks ning mõnes episoodis lõpetas kohus menetluse aegumise tõttu.

Kohus mõistis Kiikerilt solidaarselt kunagise ERA Panga nõukogu esimehe Andres Bergmanniga tsiviilhagidena välja 1 032 977 krooni pankrotistunud Polaris Vara kasuks ja 4 159 684 krooni pankrotistunud Polaris Elu kasuks.

ERA Panga esitatud tsiviilhagid jättis kohus seoses Kiikeri õigeksmõistmisega läbi vaatamata.

ERA Panga endistest juhtidest on Kiiker praeguseks ainsana kohtu all, sest tema ei nõustunud end 2004. aasta lõpus kuritegudes süüdi tunnistama ning seetõttu ei saanud tema süüasja lahendada lihtmenetlusega.

Teised ERA Panga ja kahe kindlustusfirma juhtimisega seotud inimesed said maakohtus karistuse juba 2004. aasta detsembris.

Kohus mõistis toona endise pangajuhi Andres Bergmanni reaalselt vangi ning tal on vanglakaristus kantud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles