Tammiku sõpruskond on segaansamblis laulnud juba 20 aastat

Põhjarannik
Copy
Enamik ansambli liikmeid on laulnud algusaegadest peale.
Enamik ansambli liikmeid on laulnud algusaegadest peale. Foto: Peeter Lilleväli / Põhjarannik

Laupäeval tähistas Tammiku segaansambel kontserdiga oma 20. sünnipäeva. Pidu algas väikese näidendiga, milles otsiti oma laulu ning kus kõik mängisid oma argipäeva ametit. Olgu siis arsti, bussijuhi, politseiniku või mõne muu oma.

Ansambel sündis 20 aastat tagasi, kui Tammiku rahvamaja perenaine Heli Vähk tegi seal laste lauluringi juhendavale Anu Kaljusaarele ettepaneku ka täiskasvanute lauluansambel luua ning lubas isegi kaasa lüüa. Mõne aja pärast asuski kümmekond inimest hoolega harjutama. Lati oli Anu Kaljusaar seadnud kõrgele ning seda ka märgati ja juba teisel tegevusaastal pärjati Tammiku segaansambel maakondliku kultuuriauhinna − Lootuste preemiaga.

Pidupäevatordi lahtilõikamise au said endale peasüüdlased Heli Vähk ja Anu Kaljusaar.
Pidupäevatordi lahtilõikamise au said endale peasüüdlased Heli Vähk ja Anu Kaljusaar. Foto: Peeter Lilleväli / Põhjarannik

Alustanud kümnest inimesest, on enamik ka praegu ansambli ridades. "Me oleme ennekõike suur sõpruskond," ütles Heli Vähk, kes on kogu selle aja kollektiivi asju ajanud. Aastate jooksul on lauldud kaheksas riigis ning võidetud kõikjal publiku südameid. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles