Võru noormees kandideerib ettevõtlikuks õppijaks

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Võru gümnaasiumi õppur Karl Jörgen Lööper sai ministri tänukirja.
Võru gümnaasiumi õppur Karl Jörgen Lööper sai ministri tänukirja. Foto: Margus Muts/Võru Gümnaasium

Haridus- ja teadusministeeriumi ettevõtlusõppe programmi «Edu ja Tegu» tänavuse tunnustuskonkursi nominendid on selgunud. Viies kategoorias esitati kokku 36 kandidaati.

Kandidaatide seas on ka Karl Jörgen Lööper Võru gümnaasiumist. Iseloomustuse kohaselt on aasta ettevõtliku õppija tiitlile esitatud Lööper ettevõtlik, hooliv, õppimist ja aktiivset eluviisi väärtustav noormees.

Lööper paistab silma sellega, et lisaks suurepärastele tulemustele õppetöös ja ettevõtlusõppes ning panusele koolielu edendamises jõuab ta professionaalsel tasemel mängida jalgpalli, treenida kohalikul tasemel tulevasi sporditähti, osaleda muusikalistes tegevustes, aidata kohalikku ettevõtet turundustegevustes ja teha palju muud.

Iseloomustuse kohaselt on Lööper heade juhtimisoskustega, suure südamega ja teisi inspireeriv, mistõttu valiti ta kevadel kooli õpilasesinduse Mõisa (Mõistlike Õpilaste Iseseisev Seltsi) juhiks ehk Mõisnikuks.

Koos Mõisaga on Lööper algatanud ja läbi viinud mitmeid üritusi ning muutnud nii mõnegi traditsiooniks. Uue algatusena toimus koolis tervisekuu, näiteks kõnniti ühe kuu jooksul kokku ligi 1600 kilomeetrit ja joosti ligi 3000 kilomeetrit. Lisaks viis Karl Jörgen läbi kosmonautika päeva, kus võistlustulle astusid kõikide klasside noormehed ja õpetajad. Sellel sügisel on tema eestvedamisel ja koostöös Mõisaga osaletud maailmakoristuspäeval ja koos kogukonnaga pajude istutamistalgutel Võrus.

Lööper korraldas ka kaasõpilaste seas väga populaarseks osutunud kinoõhtu. Tema eestvedamisel toimus üle-eestilisel muusikanädalal koolis muusikaviktoriin. Viimati tähistati koolis ülemaailmset toidupäeva, mille käigus kogus ta koos teistega Toidupangale ligi 75 kilo toiduaineid.

Karl Jörgen annab tema kandidatuuri esitajate hinnangul teistele eeskuju oma ettevõtlikkuse ning ajaplaneerimise ja kaasamise oskustega. Koolielu parandamiseks korraldas ta hiljuti ülekoolilise tagasisideküsitluse, millega soovis kaardistada, mida saaks koolis veel paremini teha. Ta on osalenud õpilasfirmas Vemps, mis jõudis Eesti parima õpilasfirma finaalvõistlusele ja pälvis parima firma tiitli.

Aasta parimaid ettevõtlusõppe edendajaid tunnustatakse viies kategoorias: aasta ettevõtlik õpetaja ja õppur, ettevõtlusõppe mentor ja ettevõtlusõppe edendaja ning Edu ja Tegu programmi aasta tegija.

Laureaadid kuulutatakse välja 26. novembril Tallinnas Õpetajate majas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles