Ugalas saab näha Tartu kunstniku loomingut

Priscilla Õmblus
Copy
Ugala Teatrigaleriis saab selle nädala algusest vaadata Tartu kunstniku Marina Aleksejeva kaht näitust, mis on koondatud ühise pealkirja alla "Kord ja kaos".
Ugala Teatrigaleriis saab selle nädala algusest vaadata Tartu kunstniku Marina Aleksejeva kaht näitust, mis on koondatud ühise pealkirja alla "Kord ja kaos". Foto: Heigo Teder

Ugala Teatrigaleriis saab 11. novembrist 2. detsembrini vaadata Tartu kunstniku Marina Aleksejeva kaht näitust, mis on koondatud ühise pealkirja alla "Kord ja kaos".

Ugala lähetatud pressiteate järgi on teatri suure saali jalutusruumis eksponeeritud viis permanentmarkeriga poolläbipaistvale plastile tehtud suureformaadilist joonistust, millest igaüks kannab oma karakterit. Eri tiheduse ja suundadega joontest tekkivad tekstuurid haaravad vaataja pilgu ja loovad kahemõõtmelisel pinnal liikumise ja ruumi illusiooni. Joonistused on valminud tänavu suvel ja sügisel.

"Hea meel on selle üle, et Ugala galerii seintel on seekord midagi täiesti teistsugust kui seni nähtud," ütles teatri majakunstnik ja galerist Eve Valper. "Väga lihtsa vahendiga, ainult markerijoonega on loodud igasse pilti nüansirikas maailm, mis oleks justkui abstraktne, aga laseb aimata ka inspiratsioonilähteid meid ümbritsevast maailmast. Pilte ühendab teatav meditatiivsus, nii lähedalt kui ka kaugelt vaadates on midagi avastada. Mulle oli rõõmsaks avastuseks, et ise monumentaalsena mõjudes toovad joonistused Ugala galerii valguse ja avaruse võimsalt esile."  

Keldrifuajee seintel ripuvad 2013.–2019. aastani valminud kollaažid, mille kohta ütleb Valper, et need on palju intiimsemad tööd, kus vaataja peab hakkama nii-öelda ridade vahelt lugema ja mõttes pilti kokku panema. "Mulle avaldab muljet, millise eeltöö on kunstnik ära teinud. Ta broneeris näitusepinna enam kui aasta ette ja mõtles peensusteni läbi, millised tööd neile seintele jõuavad. Esialgu jäi mulle koguni mulje, et joonistused valmisid spetsiaalselt Ugala galerii jaoks – nii hästi sobivad need sellesse ruumi."

 Marina Aleksejeva on lõpetanud Tartu ülikooli maaliosakonna 1995. aastal. Magistritöö kaitses ta 2016. aastal. Ta töötab Tartu kunstikoolis ja Tartu lastekunstikoolis õpetajana ning peab oluliseks, et on kolme laheda teismelise ema.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles