Ilutegija teeb puust ja punaseks: mis imeloom on kulmude keratiinlamineerimine ja kellele seda vaja on?

Naine
Copy
Maiken Vähi, kulmutehnik
Maiken Vähi, kulmutehnik Foto: Mihkel Seedre

2018. aastale tagasi vaadates tegid kulmutrendis ilma kõrge kaarega konkreetsed kulmud. Aasta hiljem soosib trend kohevat, loomulikku ja puutumatuna paistvat üleskammitud kulmu.

Kuidas aga sellist välimust saavutada kui loomulikult nii palju kohevust pole antud, sellest räägib Tartus asuva Võlumaa ilusalongi ilutegija Maiken Vähi. 

Mida kujutab endast kulmude keratiinlamineerimine? 

Kulmutehnik Maiken märgib, et kulmude lamineerimine on alternatiiv valulikule ja kallile püsimeigile nagu tätoveerimine ja microblading. «Keratiiniga lamineerimine on kulmuhoolitsuse protseduur, mis aitab ilma igasuguse sümmeetriata kulmud muuta ühtlaseks, täidetuks ja seda nahka kahjustamata. Ka ei lisata selle hoolitsusega karvadesse midagi kunstlikku, vaid keskendutakse oma naturaalse kulmukarva niisutamisele vastavate toodetega,» rääkis kulmutehnik püsimeigi alternatiivist, mille tulemus püsib kuni kolm kuud. 

Milles seisneb lamineerimise loomulik tulemus?   

Kuna lamineerimise protseduuri põhieesmärk on hooldada, niisutada ning parandada just kulmukarva enda struktuuri, siis välistab see 100protsendiliselt nahakahjustuste tekke, kuna töödeldakse karva ennast mitte nahka. Ühe protseduuri jooksul täidetakse kulmukarvad losjoonidega, mis muudavad karva selle naturaalsest olekust vähemalt kolmandiku võrra kohevamaks, tervemaks ja läikivamaks. Lamineerimine annab kohese tulemuse ega vaja pikka taastumisperioodi naha paranemise näol ja sellega on võimalik korrigeerida ka kulmude püsimeiki. 

Kellele lamineerimise kulmuhoolitsus sobib 

Kulmutehnik tõi välja, et lamineerimine on sobilik hooldus nii kuivade ja haprate kulmukarvade turgutamiseks kui ka uue kulmukujunduse saavutamiseks. «Pean kindlasti rõhutama, et lamineerimisega ei saa alati anda kulmudele juurde mahtu või uut kuju - see kõik on sõltuv kliendi kulmumaterjalist. Samuti ei tohi me karva kasvusuunda lamineerimise käigus radikaalselt muuta, nii on välistatud näiteks otsesuunas üleskammitud kulmud - seda efekti on võimalik hiljem luua vastavaid fikseerimisvahendeid kasutades,» rääkis Võlumaa ilusalongi kulmutehnik hoolitsuse olulistest meelespeadest. 

Enne ja pärast  

Vähi pani südamele, et enne kulmude lamineerimise kasuks otsustamist, on oluline rääkida oma ilutegijaga allergiatest ja teadvustada tuleb, et kõikidele see konkreetne kulmuhoolitsus siiski ei sobi. Kulmutehnik kirjeldas hoolitsuse kulgu, mis kujutab endast kulmukarva keemilist töötlemist. «Aktiivühendite abil saame karva pehmeks töödelda ja luua võimaluse neile uue suuna andmiseks,» selgitab ta. «Reeglina püsib hästi teostatud lamineerimise tulemus kaks kuni kolm kuud, mille jooksul on näha ka märgatavaid muutusi karvastruktuuri paranemisel - karv muutub volüümikamaks ja kergesti sätitavaks.» 

Parima lamineerimise tulemuse hoidmiseks ja kulmukarvade igapäevaseks turgutamiseks soovitab Vähi kasutada kulmuseerumeid, mis sisaldaksid endas selliseid vitamiine nagu C, E, ja B5.

«Lamineerimise hoolitsuse järgselt tuleb vältida esimese 24 tunni jooksul kuuma dušši, trenni, vett, jumestust. Pärast saab juba kasutada oma harjumuspäraseid tooteid, puhastada ja niisutada nägu,» jagas Võlumaa ilusalongi kulmutehnik vajalikku teadmist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles