Verstappen: Hamiltoniga võidu sõita on parem kui kümnenda koha nimel pingutada

Postimees Sport
Copy
Max Verstappen (vasakul) ja Lewis Hamilton.
Max Verstappen (vasakul) ja Lewis Hamilton. Foto: James Moy/James Moy Photography/PA Images

Red Bulli piloot Max Verstappen nautis Brasiilia F1-etapil väga Lewis Hamiltoniga võidusõitmist, pidades seda oluliselt huvitavamaks mõnest teisest heitlusest. 

Kuigi Verstappen startis etapile esimeselt stardikohalt, tuli tal Hamiltonist sõidu jooksul mööduda koguni kahel korral. Teisel korral toimus see turvaauto rajal käimise järgses olukorras, kui hollandlane kasutas ära uuemate rehvide eelise ning suutis esikohale tõusta ja etapivõidu võtta.

«Meie omavaheline võitlus oli väga hea. Alati on parem sõita võidu valitseva maailmameistriga kui kellegi teisega näiteks kümnenda koha nimel,» rääkis Verstappen pärast Brasiilia GP lõppu Autospordile.

«Pärast turvaauto lahkumist suutsin Lewisele kohe järgi haakida, pidasime võitlust nii esimeses kui ka neljandas kurvis. Siis aitasid minu uued rehvid mul liidrikoha saada ja seda lõpuni hoida. Minu arust oli see väga aus lahing – jätsime mõlemad üksteisele piisavalt ruumi, täpselt nii palju kui vaja oli,» rääkis Verstappen.

«Kogu võidusõit polnud sugugi lihtne, Lewis oli väga kiire. Pidime meeskonnaga kõvasti pingutama, et seda etapivõitu saada, kõik meie otsused ja tegutsemine pidid olema perfektselt ajastatud. Pehmed rehvid päästsid meid,» rääkis Verstappen sõidu käigust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles