Anneli Ott: suhted NATO-ga on jätkuvalt tugevad

Copy
Anneli Ott.
Anneli Ott. Foto: Erakogu

Riigikogu riigikaitsekomisjoni liige Anneli Ott (Keskerakond) kommenteeris siseminister Mart Helme (EKRE) väljaütlemist, kus ministri sõnul on NATO kriisis ja Balti riigid valmistavad ette tagavaraplaani. Oti sõnul on Eesti ja NATO suhted jätkuvalt tugevad ning tuleb keskenduda igakülgsele koostööle. 

«Riigikogu riigikaitsekomisjoni liikmena olen kindel, et Eesti iseseisvuse garantiiks on lisaks meie siseriikliku kaitsevõime tugevdamisele ka panustamine liitlassuhetesse NATOs,» leiab Anneli Ott. Ta nõustub peaminister Jüri Ratasega, et Eestil on ainult üks plaan ning suhted NATOga on jätkuvalt tugevad. «Selle asemel tuleb keskenduda igakülgsele koostööle ja alliansi liikmete toetamisele erinevatel tasanditel,» leiab Ott. 

Ka USA riigipea Donald Trump kinnitas eelmisel aastal Balti riikide presidentidega kohtudes liitlassuhete tugevust ning Eesti, Läti ja Leedu pühendumust. Valitsuskoalitsioon pöörab kaitsevaldkonnale jätkuvalt palju tähelepanu,» rääkis ta. 

«Järgmise aasta riigieelarves kasvavad kaitsekulutused 615 miljoni euroni ning püsivad vähemalt 2 protsendil SKP-st. Liitlaste vastuvõtmiseks kulub sellest ligi 10 miljonit. Koostöö liitlastega on Eestile oluline ja me panustame sellesse järjepidevalt,» lisas Ott. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles