PÖFFi kolmapäev proovib leida oma kohta õhulossides ja kaardimajades

PÖFF
Copy
Kaader filmist "Süsteemi error"
Kaader filmist "Süsteemi error" Foto: pöff.ee

“Igal pool on parem kui kusagil mujal,” tõdes Johannese rollis Kaljo Kiisk. Tänase filmivaliku kangelased on alati otsingul ja mõnikord jahil, sest hing ihkab enamat ja süda ei anna rahu.

Tihti mõistmata, mida päriselt püüda üritatakse, rändlevad nende eluteed ilma sisemise tasakaaluta ning takerduvad peresuhete rägastikesse ja ühiskonna hammasrataste vahele. Siit leiad filmid, mille dramaturgilised teekonnad aitavad kaardistada ekslemisi ja eksimusi ka meie endi sisemaailmas.

Kogu kolmapäevase programmi leiad siit.

Süsteemi error

K, 20. november kell 18:00 Apollo Kino Solaris, Saal 3

Rahvusvahelise filmi Oscarile nomineeritud lõikav draama Saksamaalt analüüsib lapseks olemise väljakutseid kaasaja ühiskonnas, kus normidest väljapoole jäävad käitumismustrid on muutunud diagnoosiks, mida ravitakse kliinikutes meedetega, mis murraksid ka täiskasvanud inimese. Kõigest 9-aastase Benni käitumine on niivõrd agressiivne, et isegi ta ema ei julge ega soovi oma lapsega enam koos elada. Viharavi spetsialist Micha, kes tüdruku enda hoolde võtab, tablettidesse ei usu. Ta viib tüdruku metsikusse loodusesse, eemale kaasaja tehnoloogia mürast. Kas see lahendus suudab pisikest tüdrukut aidata?

Mõned koletised

K, 20. november kell 21:15 Coca-Cola Plaza, Saal 8, Tallinn

Kas lagunevat perekonda suudab päästa pagemine üksikule saarele, mis füüsiliselt neid koos hoiab? Režissöör Jorge Riquelme teemapüstitus puudutab universaalselt paljusid kooselusid, mis lahkab ilustamata realismiga inimsuhete keerukust ja tunnete hääbumist nende vahel. Peaosades Tšiili tunnustatud näitlejatega lugu viib meid Lõuna-Tšiili mahajäetud saarele, kus koos pereisa kadumisega puruneb ka unistus rajada sinna ühine elu koos hotelliäriga.

Sõda kassi pärast

K, 20. november kell 21:15 Kino Artis, Saal 2, Tallinn

Brexiti valguses väga akuutne draamafilm hargneb Ida-Londoni sotsiaalkorteris elava perekonna püüdlustest tulla toime immigrandina ühiskonnas, kuhu nad justkui oodatud ei ole. Bulgaaria üha laguneva sotsiaalmajanduse eest põgenenud üksikemast Irinale ja ta vennale oli kolimine Suurbritanniasse nende ainus lootus paremale elule. Valus teemakäsitlus inimestest, kelle jaoks ei ole siin maailmas justkui kohta, on siiski täidetud paraja hulga eluterve huumoriga.

Mustlaskuninganna

Rahvusvaheline esilinastus

K, 20. november kell 18:00  Coca-Cola Plaza, ISense Saal

PÖFFi programm on täis tõeliselt tugevaid naisi ning “Mustlaskuninganna” toob suurele ekraanile ühe neist. Kahe lapse üksikema, endine lapspoksija Ali satub läbi juhuse “Miljoni dollari tüdruku” loosse, mis selles Saksamaa filmis on kõike muud, kui hollywoodilik muinaslugu. Näitlejatöö selles filmis on sama tugev kui Alina Serbani löögid underground poksiringis, mida veab võrdvääriliselt dramaturgilises raskekaalus Tobias Moretti, kes maadleb oma rollis viinakuradi ning murtud unistustega.

Marionett

Rahvusvaheline esilinastus

K, 20. november kell 21:00 Coca-Cola Plaza, ISense Saal

Kirest pulseeriv ja palavalt haarav armastuslugu otse Mexico City südamest, mille linnaaluses metroomaailmas kohtuvad ühel saatuslikul päeval näitlejana tööd otsiv Ernesto ja tänavakunstnik Belén. Peadpööritav tunnetekeeris, mis võtab kohati klassikalise armukolmnurga vorme, uurib, kus piirilt lõpeb ütlemata jäänud tõde ning algab vale ja kas näilisuse pinnale saab rajada tõelisi tundeid. Sügava tundeilma taustal haarab “Marionett” lisaks ka oma paeluvate karakteritega, mis tekitavad äratundmise momente nii elust enesest kui metafoorilisel tasandil.

Kaader filmist "Marionett"
Kaader filmist "Marionett" Foto: pöff.ee
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles