Seksiskandaali sattunud Ungari olümpiavõitjale jääb riiklik toetus alles

Postimees Sport
Copy
Ungarlane, riistvõimlemise olümpiavõitja, Zsolt Borkai, saab vaatamata kõigele olümpiavõitjapensionit edasi.
Ungarlane, riistvõimlemise olümpiavõitja, Zsolt Borkai, saab vaatamata kõigele olümpiavõitjapensionit edasi. Foto: LASZLO BALOGH/REUTERS

Ungari rahvuskangelane Zsolt Borkai, kes tuli 1988. aastal riistvõimlemises olümpiavõitjaks, sattus oktoobris seksi- ja narkoskandaali. Vaatamata avalikkuse survele jääb Borkaile igakuine Ungari riiklik olümpivõitjatoetus alles.

Borkai on Ungaris väga kuulus, kuid olümpiavõitjat ja tunnustatud poliitikut tabas oktoobris pöörane seksiskandaal. Päevavalgele tulid fotod ja videod, kuidas muidu viks ja viisakas abielumees luksusjahil Aadria merel kokaiini tarvitas, prostituutidega hullas ja ohtralt vägijooke pruukis. Seksivideo oli muuhulgas üleval ka täiskasvanute portaalis pornhub.com.

2004. aasta veepalli kuldmedalimeeskonna liige Adam Steinmetz nõudis Ungari olümpiakomiteelt, et Borkailt võetaks riiklik olümpiavõitjatoetus. UOKi president, kahekordne epeevehklemise olümpiahõbemedalist Krisztián Kulcsár arvas aga, et toetust saab ära võtta üksnes kriminaalkorras karistatud olümpiavõitjatelt. 

Olümpiavõitja eluaegne toetus Ungaris on 1000 eurot kuus. Toetus on ära võetud ainult ühelt Ungari olümpiavõitjalt – maadlejalt Péter Farkaselt, kes 2009. aastal jäi vahele narkootikumidega kaubitsemisega ning mõisteti viieks aastaks vangi.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles