Kaupmehi ärgitatakse pürotehnika müügiga piiri pidama

Merit Männi
, reporter
Copy
Viljandi ilutulestik oli võimsam kui kunagi varem. Uusaastaööl lennutatati Viljandis taevasse 8000 eurot maksev ilutulestik, mis kestis ligi seitse minutit. Suurema osa ilutulestiku maksumusest tasuvad 31 kohalikku ettevõtet. Viljandi linnavalitsuse panus on 1500 eurot.
Viljandi ilutulestik oli võimsam kui kunagi varem. Uusaastaööl lennutatati Viljandis taevasse 8000 eurot maksev ilutulestik, mis kestis ligi seitse minutit. Suurema osa ilutulestiku maksumusest tasuvad 31 kohalikku ettevõtet. Viljandi linnavalitsuse panus on 1500 eurot. Foto: Marko Saarm / Sakala

Eesti omanike keskliit (EOKL) kutsub kaupmeeste liitu, kõiki kaupmehi ja kaubanduskeskusi arutama võimalust eelolevatel pühadel eneseregulatsiooni kaudu piirata pürotehnika müüki ning alustada sellega pärast jõulupühi.

Ilutulestiku kasutamine ja selle tagajärjed tulevad arutusele igal aastal pühade ajal, sest pürotehnika kasutamine häirib sageli inimesi, avalikku korda ja loomi, teatas EOKL-i esimees Priidu Pärna kolmapäeval.

Samuti on pürotehnika hoolimatu kasutamisega põhjustatud suurt varalist kahju, nagu eelmisel aastal Nurmiko aiandi suurpõleng. Ilutulestiku tootmine ja kasutamine on üks keskkonda reostavamaid tegevusi. "Hoolimata ettepanekutele seadusi täpsustada ja järelvalvet tõhustada, ei ole aastaga selles osas toimunud muudatusi," rääkis Pärna.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles