Galerii: tudengid nõudsid õppejõududele kahekordset Eesti keskmist palka

Aet Rebane
, ajakirjanik
Copy

Täna korraldasid Tartu ülikooli ja Eesti maaülikooli üliõpilasesindused haridus- ja teadusministeeriumi ees Peeter Põllu väljakul meeleavalduse, et näidata oma toetust sellele, et õppejõud peaksid rohkem palka saama. Tudengid leiavad, et õppejõud peaksid saama vähemalt kahekordset Eesti keskmist palka. 

Sõna võttis teiste seas Tartu ülikooli üliõpilaskonna juht Allan Aksiim, kelle sõnul praegune olukord ei soosi seda, et tudengid tahaks pärast magistriõpet veel doktorikraadi teha ning õppejõudude väikesed palgad seavad küsimärgi alla akadeemilise jätkusuutlikkuse ning pealekasvu.

Haridus- ja teadusministeeriumi poolelt kõneles kõrghariduse osakonna juhataja Margus Haidak, kes tunnistas probleemi, kuid ütles, et palkasid ei määra ministeerium.

Oma mõtteid avaldasid ka Eesti üliõpilaskondade liidu asejuht Kristel Jakobson, Tartu ülikooli ametiühingute esindaja Ruth Tammeorg, praktilise filosoofia teadur Mats Volberg, molekulaarimmunoloogia professor Pärt Peterson ja analüütilise keemia professor Ivo Leito.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles