Just Filmi eriprogramm “Meedia ja vabadused” analüüsib ühiskonna infovälja

PÖFF
Copy
Kaader filmist "Ühe lapse rahvas"
Kaader filmist "Ühe lapse rahvas" Foto: pöff.ee

Maailm ei ole täna sama, mis see oli eile. Koostöös Eesti Filmi Instituudi ja Euroopa Komisjoniga toob festival vaatajateni viis filmi, mis räägivad noorte kaasamisest, demokraatlike protsesside läbipaistvusest, hariduse kättesaadavusest ning sellest, kuidas meediavabadused on tänapäeval tagatud.

Läbi erinevate filmide arutame antud programmis kõige päevakajalisemate teemade üle, nagu meedia ja informatsiooni roll ühiskonnas ning väärinformatsiooni võime kõigutada nii kindlana tundunud ühiskonna alustalasid.

Just Filmi eriprogramm tõmbab tähelepanu teemadele, millega peame igapäevaselt silmitsi seisma, kas tahame seda või mitte. Programmi valitud viis filmi näitavad tänaseid reaalsusi Aasias, Euroopas ning Põhja- ja Lõuna-Ameerikas. Eriprogramm kutsub üles kaasa rääkima üksikisikule ja ühiskonnale lubatud vabaduste ja nendega kaasnevate kohustuste teemal. Kas tahame osaleda oma tuleviku kujundamises või valime teadmatuse, mida iseloomustavad sellised sõnad nagu desinformatsioon, infosõda, jälpla ehk jälgimisplatvorm ja libauudis?

“Meedia ja vabadused” programm

FOMO

FoMo – Fear of Missing out

Ungari 2019, 91 min

R: Attila Hartung

Georgő’l ja tema sõpradel on YouTube’is populaarne koerustükkide kanal. Tavaliste tempude kõrval mõtlevad nad üha jultunumaid asju välja. Naiste tänaval ahistamine ja kodututele alandavate ülesannete eest raha pakkumine on alles algus.

21.11 toimuvale seansile järgneb arutelu  veebikonstaabel Jana Frolovaga (vene keeles).

26.11 toimuvale seansile  järgneb arutelu veebikonstaabel Jana Frolovaga (eesti keeles).

Kaader filmist "Fomo"
Kaader filmist "Fomo" Foto: pöff.ee

Lõuajoon

Jawline

USA 2019, 99 min

R: Liza Mandelup

Tennessee väikelinnas üritab 16-aastane Austyn Tester optimismilainel ratsutades läbi lüüa isiklike veebiülekannetega. Maailm kubiseb teismelistest tüdrukutest, kes jälgivad temasarnaste poiste videopäevikuid, kuid Austyn erineb teistest tohutu siiruse poolest.

25.11 toimuvale seansile järgneb arutelu (eesti keeles). Arutelu viib läbi Madis Ligema.

Kaader filmist "Lõuajoon"
Kaader filmist "Lõuajoon" Foto: pöff.ee

John Denver Trending

Filipiinid 2019, 100 min

R: Arden Rod Condez

Režissöör Arden Rod Condezi film viib vaataja Filipiinidele, kus elab loo peategelane, John Denver – 14-aastane vaikne külapoiss. John’i elu muutub põrguks pärast seda, kui levib video, milles ta oma klassikaaslast peksab. Muidugi tundub, et halvakspanu on õigustatud, sest videos on justkui näha, kes on hea ja kes halb, aga keegi ei küsi, mis sellise olukorrani üldse viis ja miks see juhtus. Internet sildistab John’i koolikiusajaks, aga kas tegelikult on lugu hoopis vastupidine?

Foto: pöff.ee

Sinu kord!

Your Turn

Brasiila 2019, 93 min

R: Eliza Capai

Brasiilia filmitegija Eliza Capai Berlinale filmifestivalil esilinastunud film, “Sinu kord” on kainestav dokumentaal olukorrast São Paulo tänavatel, mille on vallutanud noored, kes on mures oma vabaduse, vägivalla ja õppimisvõimaluste pärast.

29.11 toimuvale seansile järgneb arutelu (eesti keeles). Arutelu viivad läbi Andrei Liimets, Kristin Siil, Roger Tibar, Indrek Lillemägi, Andres Jõesaar.

Kaader filmist
Kaader filmist Foto: pöff.ee

Ühe lapse rahvas

One Child Nation

USA 2019, 78 min

R: Nanfu Wang, Jialing Zhang

Puna-Hiina õõvastav sotsiaalne eksperiment mitte väga kaugest minevikust – ühe lapse poliitikast.

Kaader filmist "Ühe lapse rahvas"
Kaader filmist "Ühe lapse rahvas" Foto: pöff.ee
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles