Alles mullu Eesti Energiaga liitunud tippjuht lahkus ootamatult ametist (1)

BNS
Copy
Jüri Teemant ja Andrus Hiiepuu.
Jüri Teemant ja Andrus Hiiepuu. Foto: Mihkel Maripuu

Alles mullu Elisa Eesti ärikliendiüksuse asemel Eesti Energia klienditeenuste üksust juhtima asunud Jüri Teemant on otsustanud riigifirmast ootamatult lahkuda. Tema asemele nimetas Eesti Energia nõukogu viiendaks juhatuse liikmeks Agnes Roosi, kes on viimased seitse aastat juhtinud kontserni äri- ja infotehnoloogia üksust.

Mullu ametisse asunud Teemant pidi ellu viima Eesti Energia klienditeenuste strateegiat, mille eesmärgiks on jõuda 2022. aastaks kuues Läänemere riigis kokku miljoni rahuloleva kliendini. Eesti Energia teatas täna, et Teemant otsustas Eesti Energiast lahkuda. Hando Sutter tänas Teemantit tehtud hea töö eest ning soovis talle edu uutes ettevõtmistes.

Uus juht maja seest

Eesti Energia juhatuses alustab Roos 1. detsembrist ja tema vastutada on kliendikogemuse ning äri- ja infotehnoloogia juhtimine, teatas ettevõte. Roos juhtis viimased seitse aastat Eesti Energia äri- ja infotehnoloogia teenistust, enne seda töötas ta üle 20 aasta erinevatel ametikohtadel Swedbankis.

Eesti Energia juhatuse esimehe Hando Sutteri sõnul plaanib ettevõte tuleval aastal tulla välja mitme teenusega nii elektrimobiilsuse, päikeseelektri kui ka paindliku tarbimise juhtimise vallas.

Selle aasta detsembrist kuuluvad Eesti Energia juhatuse koosseisu juhatuse esimees Hando Sutter, finantsvaldkonna eest vastutav Andri Avila, arendusvaldkonda juhtiv Margus Vals, suurenergeetikat kureeriv Raine Pajo ning kliendikogemuse ja äri- ja infotehnoloogia eest vastutav Agnes Roos. Juhatuse liikmete teenistuslepingud kestavad 2023. aasta märtsikuu lõpuni.

Eesti Energia kontserni kuulub üle 20 ettevõtte. Kontsern annab tööd ligikaudu ligi 5000 inimesele. Eesti Energia on Baltikumi suurim energiatootja ning üks suuremaid taastuvenergia tootjaid. Elektrit toodab ettevõte põlevkivist, tuulest, veest, päikesest, biomassist ning segaolmejäätmetest.

Eesti riigile kuuluv Eesti Energia tegutseb lisaks Eestile Lätis, Leedus, Poolas, Saksamaal, Jordaanias, Ameerika Ühendriikides ning Soomes ja Rootsis.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles