Läti koolis nakatus kõhuviirusesse 61 last

Copy
Kiirabiauto Riias asuva haigla ees.
Kiirabiauto Riias asuva haigla ees. Foto: INTS KALNINS/REUTERS/Scanpix

Ühes Läti Smiltene piirkonna keskkoolis nakatus kõhuviirusesse 61 last, teatas Läti haiguste ennetamise ja tõrje keskus (SPKC).

Esialgsete andmete kohaselt on tegu noroviirusega, mille levik sageneb külmal aastaajal. SPKC teatel pole haiguse selline levik haridusasutuses midagi ebatavalist.

«Toidult ja pindadelt võetud proove analüüsitakse, aga me pole veel vastuseid saanud. Nädalavahetusel viidi läbi desinfitseerimine ja vanemaid on teavitatud sellest, kuidas haiguse puhul käituda,» ütles direktori asetäitja Inese Raiskuma.

Direktor Ilze Vergina ütles, et lapsed võivad kooli naasta pärast seda, kui on saanud arstilt tõendi selle kohta, et on tervenenud. Kokku õpib samas hoones 314 õpilast. Koolile on toitlustusteenust pikalt pakkunud ettevõte Draugs-SD ning Vergina sõnul pole kunagi varem esinenud toiduohutusega seotud reeglite rikkumist.

Septembris viidi Siguldas haiglasse kümme last, kelle puhul olid sümptomiteks kõhulahtisus, neerupuudulikkus ja sooleverejooks. SPKC kahtlustas toidumürgitust.

Pärast Sigulda haigusepuhangu uurimist lõpetas Läti veterinaar- ja toiduamet Jelgavas asuva juurviljade töötlemisettevõtte tegevuse hügieeninõuete tõsise rikkumise tõttu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles