Eesti parim piljardimängija saavutas Balti liigas hooaja üldvõidu

Postimees Sport
Copy
Denis Grabe.
Denis Grabe. Foto: Rolandas Vaizgela

Eesti parim piljardimängija Denis Grabe saavutas Leedus Kaunases peetud Balti liiga hooaja finaalturniiril esimese koha, kui alistas finaalis 10:3 leedulase Pijus Labutise.

Balti liiga finaaletapile pääses läbi nelja kvalifikatsiooniturniiri 32 Baltikumi paremat piljardisportlast. Grabe võitis kõik kuus vastast ja saavutas oodatult esikoha. Kolmandale kohale tulid Valgevene esindajad Vladislav Tsirikov ja Vladislav Šopik.

«Loodame, et Eesti piljardisport areneb õiges suunas. Seda näitab ka asjaolu, et kui Leedu piljardisportlasi pääses finaaletapile vaid kaks, siis Eesti piljardisportlasi pääses 32 parema hulka lausa 15,» ütles pärast turniiri alaliidu esindaja Kristjan Kuusik. «Grabe võistlusvorm ja suurepärased saavutused viimastel rahvusvahelistel suurturniiridel andsid lootust, et ta ei eksi ka Balti liiga finaaletapil. Tore, et mees ei vääratanud ja sai teenitud võidu,» lisas Kuusik  

Samal ajal toimusid finaaletapid ka naiste, seenioride ja juunioride (U15) arvestuses. Naiste arvestuses pälvis kolmanda koha Eesti esindaja Aleksandra Sinilnikova. Kaksikvõidu võtsid venelannad, kui esikoha saavutas Viktoria Gurova ja teiseks tuli Olga Mitrofanova. Seenioride arvestuses sai viienda koha Janno Piilbaum. Juunioride arvestuses saavutas teise koha Sander Kont ning kolmandaks tuli Karl Gnadeberg.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles