Sri Lanka uus riigipea kinnitas peaministriks oma ekspresidendist venna

Copy
Sri Lanka uus riigipea Gotabaya Rajapaksa (paremal) surub kätt oma vennal, ekspresident Mahinda Rajapaksal, kinnitades ta peaministriks.
Sri Lanka uus riigipea Gotabaya Rajapaksa (paremal) surub kätt oma vennal, ekspresident Mahinda Rajapaksal, kinnitades ta peaministriks. Foto: AFP / Scanpix

Sri Lanka uus riigipea Gotabaya Rajapaksa vannutas täna peaministriks oma ekspresidendist venna Mahinda Rajapaksa.

Gotabaya Rajapaksa peaks oma valitsuse koostama hiljem, uue peaministri soovitusel.

Senine peaminister Ranil Wikcremesinghe astus neljapäeval tagasi, et uus president saaks endale valitsuse moodustada.

Mahinda Rajapaksa oli president aastatel 2005-2015 ja talle on omistatud võit 26 aastat kestnud separatistlikus kodusõjas tamili mässulistega.

Täna loobus Sri Lanka kohus ka korruptsioonisüüdistustest Gotabaya Rajapaksa vastu, kuivõrd ta sai pärast laupäevast valimisvõitu puutumatuse.

Rajapaksat süüdistati 33 miljoni ruupia (185 000 dollarit) varastamises riigikassast, et ehitada monument oma vanematele.

Talle anti tagasi ka tema pass, mis lubab tal järgmisel nädalal teha esimese välisvisiidi Indiasse, kus ta kohtub peaminister Narendra Modiga.

Ametnike sõnul on Rajapaksal õigus taotleda ka puutumatust välismaal, seda seoses kahe tsiviilhagiga Ühendriikides California osariigis, kus teda süüdistatakse opositsioonilise ajakirjaniku surmas ja piinamises.

Rajapaksa on eitanud seotust režiimivastase toimetaja Lasantha Wikcrematunge surmaga ja kahtlusaluste piinamisega, kui ta oma venna valitsuses kaitseministrina teenis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles